Новини Турагенции

The Guardian определи дестинациите за самотни туристи

   
The Guardian определи дестинациите за самотни туристи

Да пътуваш сам е особено удоволствие, което освен всичко останало носи и рискове. Много хора обаче обичат да го практикуват. Ползите не са малко – например не е нужно да се съобразяваш с чужди прищевки, плащаш само за един и т.н. И на най-самотния номад обаче може да му се случи да попадне в група, която да му хареса. TheGuardian предлага списък с дестинации за групови посещения от туристи, които по правило пътуват сами. 
 
Вкусовете на Мароко
 
Има специални оферти за пътешественици с апетит към местната кухня. По време на тези екскурзии запознаването с всичко ново е гарнирано с големи количества храна.
 
Мароканското приключение означава пиене на ментов чай в Казабланка, ядене на домашно приготвена храна в „синия“ град Шефшауен, обиколки на старата част на Фес – Медина, къмпинг в Сахара и накрая – Маракеш.
 
Голяма част от хората, които резервират тези пътувания, опознават новите места сами. Но това не им пречи да се сближат с други. 
Рафтинг в Хърватия

Да караш лодка в хърватските реки си е преживяване за смелчаци. Минаваш през диви каньони, опасни бързеи и бистри води. Въпреки че се иска кураж, това пътуване е подходящо и за начинаещи. Гостите се настаняват в хотели или къмпинг в природен парк. Организаторите на тези приключения събират групи до осем души като голям част от туристите пътуват сами. 

По прашните пътища на Португалия
Ако ще обикаляш черни пътища и труднодостъпни места с джип, е по-добре да си имаш компания. В Португалия организират пътувания с водач, като организаторите се грижат за всички формалности около екскурзията. 
Обиколката е пътешествие от Лисабон до Алгарве. Предвидено е време за почивки и забавления, разглеждане на забележителности и сърфиране. Повечето туристи отиват сами и споделят шофирането.  

С каяк из дивата Шотландия

Западните брегове на Шотландия са диви и предлагат приключения в тюркоазени води и по плажове с бял пясък. Гостите по тези места могат да видят тюлени, орли или дори акули и китове. И всичко това – докато гребат с лодката си. Храната е морска, както и приключенията. Музиката е традиционна и се заспива под звуците на вълни. 
От Париж до Лондон с колело

Това едва ли е най-лесният начин да изминеш разстоянието между двете столици. Но пък усилието си заслужава. А ако не си сам, ще има с кого да споделяш умора, болки, радости и шеги. Тук говорим за пътуване от над 400 км. За участниците в тези турове има и екип, който пренася багажа им или ремонтира повреди по оборудването. В цената са включени тренировъчна програма и пътуване с ферибот. 

Да опознаеш бреговете на Уелс

Пемброкшир се намира се в югозападната част на Уелс, на бреговете на Ирландско море. Традиционно хората в този регион са си изкарвали прехраната като миньори и рибари, а в днешно време важните отрасли са земеделие, добив на петрол и газ, както и туризъм.
Обиколките тук включват каяк, разходки по бреговете и изкачване по стръмните надморски скали. Нощува се в селски екохижи и се пие местна бира. Има оферти както за „соло приключенци“, така и за туристически групи. 
 
Шоколад и шукрут в Елзас

Всички са чували за френския шоколад. Всички знаят и какво е шукрут, въпреки че може и да не са го чували – месо с кисело зеле. Това е традиционно ястие във френската област Елзас, макар че се приготвя по различен начин от приетия в Източна Европа. Разбира се, има и вино. 

Тук измежду пътуващите често се срещат соло туристи. Сред заниманията им са разходки по калдъръмени улици покрай стари запазени сгради, посещения на природни забележителности и, естествено, френска кухня. 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати