Новини Транспорт

Директен нощен влак ще свързва Амстердам и Барселона

   
Директен нощен влак ще свързва Амстердам и Барселона

Холандско-белгийската железопътна компания European Sleeper обяви плановете си за нов нощен влак, който ще съкрати времето за пътуване между двата града. Сега пътуването с влак между Амстердам и Барселона - два от най-предпочитаните от туристите крайбрежни градове в Европа - е доста трудно. Столиците на Нидерландия и Каталуния не са удобно свързани, което изисква смяната на няколко влака и почти 17 часа път.

Но това скоро ще се промени. Новата нидерландско-белгийска железопътна компания European Sleeper обяви плановете си за създаване на директен нощен влаков маршрут между Амстердам и Барселона. Проектът вече е получил официална подкрепа от Европейската комисия. Един от най-желаните маршрути - Dam-Barca, вече е на на дневен ред.

Директната нощна влакова връзка между Амстердам и Барселона е вълнуваща по много причини. За гастрономите, Poffertjes (традиционни нидерландски палачинки ) и patatas bravas(традиционни испански пикантни картофи ) са само на един влак разстояние. Почитателите на оживената клубна сцена могат да се наслаждават на две от най-добрите дестинации за нощен живот на континента - само на няколко часа разлика. А любителите на изкуството? Сега можете лесно да се придвижите между един град, изпълнен с изкуството на Ван Гог и Рембранд, до друг, с шедьоврите на Пикасо, Миро и Гауди.

Новият маршрут на European Sleeper Амстердам-Барселона ще има спирки в Ротердам, Антверпен, Брюксел, Лил, Авиньон, Монпелие, Перпинян, Фигерас и Херона. Планът е линията да бъде пусната най-късно през пролетта на 2025 г.

 European Sleeper официално открива новия си маршрут, свързващ Брюксел, Антверпен, Ротердам, Амстердам и Берлин на 25 май. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 20 февруари.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати