Турагенции

ТЕЗ Тур с нови и интригуващи предложения за Италия

   
ТЕЗ Тур с нови и интригуващи предложения за Италия
Флоренция е истински красив град
  Снимки от Флоренция : Мирослав Иванов

С идването на пролетта, Италия облича великолепна премяна и се превръща в една от най-красивите европейски дестинации. В комбинация с хубавото време, веселата атмосфера и красивите забележителностите, страната задължително зарежда всеки турист с позитивни емоции, които да контрастират с еднообразното ежедневие. Това е една от любимите дестинации за туризъм на българите.

Едни от най-живописните райони по това време на годината определено са Емилия - Романя и Тоскана. Със страхотната си история и култура и уникалното местно вино, тази част на Италия успява да си пробие път до всяко сърце. Туроператорът “ТЕЗ Тур” възстановява своята програма по тези места с ексклузивна екскурзионна програма, заминаваща с чартърен полет на 21 май 2023 г. Полетът ще отпътува от София за Римини, а освен него в цената от 1264 лв. на човек са включени и пътнически и летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 7 кг, 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в курортното градче Римини, трансфери летище - хотел – летище, представител на туроператора по време на престоя, обслужване на български език по време на екскурзиите, както и посещение на Венеция, Сан Марино и Флоренция с екскурзовод на български език. В пакета влиза и медицинска застраховка на българската компания „Евроинс“.

“Този тур е идеален за хората, които все още не са пътували в Италия. Венеция и Флоренция са емблематични градове с богата история, които не бива да се пропускат. Разбира се, те са толкова магнетични, че и много от туристите искат да се връщат отново и отново там. Това прави програмата изключително актуална и в някакъв смисъл дори вечна”, заяви пред TravelNews Милена Недялкова, маркетинг мениджър на „ТЕЗ Тур“.

Флоренция е люлката на Ренесанса

и отговаря на много въпроси за онова време - всеки турист може да се потопи в атмосферата на града и да усети как са живели там преди векове. Много художници и писатели са открили вдъхновение именно из улиците и веднага щом ги посетите ще разберете защо това е така. Градът е изпълнен с история зад всеки ъгъл, а тя е най-добре представена в множеството музеи и паметници на културата - Дуомото, Санта Кроче, Кулата на Джото, Уфици, Палацо Пити, Палацо Векио, са само малка част от богатствата на Флоренция.

Венеция от своя страна впечатлява

с живописните си канали и романтична атмосфера - идеалният фон за всяко италианско приключение! Градът е бил изключително важен търговски център и до ден днешен запазва славата си. Богатството от времето на Ренесанса е съхранено и тук и може да се открие в архитектурата, както и в местните музеи. Във Венеция са събрани някои от най-големите съкровища на европейското изкуство. Много световно известни художници, скулптури и архитекти са творили в него и са оставили своя почерк. Площадът Сан Марко е един от най-красивите градоустройствени ансамбли в света. На площада се намират още базиликата „Сан Марко“, сградите на Старите и Новите Прокурации и „Златният олтар“.

“Самият курорт Римини

също е особено чаровен. Това е най-големият морски курорт в Италия и местните много го обичат. Това прави мястото особено автентично и човек може да усети la dolce vita именно там”, споделя Недялкова. Удобното разположение на хотелите в Римини улеснява допълнително туристите, тъй като им позволява да се отдадат на разходки, забавления или просто почивка край плажа.

Според Недялкова това е една от изпитаните и обични програми на туроператора, които туристите очакват с нетърпение. Освен страхотните основни дестинации, “ТЕЗ Тур” предлага и допълнителни екскурзии до по-малко познати италиански градчета, които са също толкова привлекателни и интересни.

Едно от тях е Урбино

Този малък град е подценена туристическа дестинация, с превъзходна колекция от произведения на изкуството, която включва творби от Рафаело, Пиеро дела Франческа, Паоло Учело и Лука Синьорели. Малкото туристи са само една от причините да се влюбите в него, но спиращите дъха гледки на ренесансовата архитектура от върха на хълма, върху който е построен града, определено са само още едно предимство.

Равена е друго подобно градче, запазило историческия дух на Италия. Улиците му носят мирис на богата култура, средновековен лукс и приказки за ненадминати художници. Той е бил в разцвета си по време на Византийската империя. Това го прави градът с най-добре запазената византийската архитектура, изпълнена с богато украсени с монументални мозайки – най-хубавите в Западна Европа. Поради тази причина и “ТЕЗ Тур” предлагат специален уъркшоп с местен производител, който да научи туристите как да приготвят свои собствени мозайки. Така всеки може да си тръгне от Равена не само с интересен и уникален сувенир, но и с ново умение.

Италия остава многослойна дестинация, която ежегодно се разгръща пред туристите. Богата ѝ история и многобразни предлложения я правят любима на хиляди пътешественици. Италианският чар и обич към живота не могат да се открият никъде другаде и всяко пътуване до тази магнетична страна гарантирано изпълва всички с топли чувства и страхотни емоции!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати