Новини Събития

На 15 февруари започва изложението за туризъм Ваканция и СПА Експо

   
На 15 февруари започва изложението за туризъм Ваканция и СПА Експо

Броени дни остават до началото на 39-то издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА. 

В три вълнуващи дни, посветени на магията на пътуванията ще посрещнем в ИЕЦ - София представители на туристическата индустрия от 15 държави. Ще открием непознати дестинации, иновативни услуги и технологии, ще отговорим отговорим на редица въпроси, ще чуем нови идеи от експертите, които споделят своя опит и прогнози за развитие.

Акцентите в програмата на ВАКАНЦИЯ & СПА 2023 търсят решения, както на някои дълго обсъждаи и познати теми, така и на въпроси породени от новите реалности на туристическото търсене. 

Активното участие и ангажираността на изложителите в работната и презентационната програма на изложението ни подтикна да включим тема, която смятаме за изключително важна за туризма във всичките му форми – информацията в публичното пространство. Журналисти, ПР специалисти и маркетолози от години обсъждат имиджа на българския Туризъм и ефективността на рекламата в този, така деликатен и чувствителен към емоциите бизнес. В дискусията КАУЗАТА НА ДОБРАТА ЖУРНАЛИСТИКА В ТУРИЗМА ще поговорим именно за силата на медиите, за нови форми за изграждане на имидж, за това вслушват ли се медиите в посланията на държавата и бизнеса.

1001 причини да работиш в туризма“ е приказното заглавие на една сериозна тема. АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ ще дискутира как да възстановим доверието в туристическия сектор като място за професионална реализация.

За ролята на атракционите, фестивалите и културните събития като ресурс за развитието на туризма ще говорим с представители на знакови обекти и организатори на култови събития. Ще научим кои са новите технологични решения и комуникационни канали, които ще променят в пазара следващите години. 

Вита рама“ ще ви представи първият веган хотел у нас , а за слънчевата страна на живота ще ви разкажат нашите гости от Малдивите.

Българските общини традиционно са с активно и атрактивно участие в изложението. В живота на Второто българско царство, битката при Клокотница, семейството на цар Иван Александър и последните дни на Търновското царство ще ви потопи експозицията на Царевград Търнов, а на щанда на Велинград ще се докоснете до царството на спа преживяванията и богатството на минералните води.

Виненият туризъм е част от представянето на община Пловдив, а нашите партньори от Асоциацията на винените професионалисти ще ни заведат на пътешествие в пет български винарски региона и емблематичния Ден на мавруда. Още на откриването танцов състав „Малинарка“ и фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ от Берковица ще представят очарованието на нашите традиции и обичаи като ни потопят в магията на местния фолклор.

Туризмът на преживяванията, винения и гасторономически туризъм ще представят някои популярни гръцки региони в нова светлина. Ще потърсим отговор на редица въпроси, като утопични очаквания или реални са възможностие за зеления туризъм в събитието на Министерство на туризма, както и защо да създаваме бранд на туристическа дестинация, и как успешният бранд може да превърне дестинацията в предпочитано място за посещение. Тези и още много интригуващи теми ще ви очакват в семинарните зали на ВАКАНЦИЯ & СПА 2023.

На 17 февруари, петък, трябва да сте в залите на ВАКАНЦИЯ & СПА, за да грабнете някоя от наградите в томболите за посетители, организирани от Link Mobility и Vasiliadis Travel.

Не забравяйте да запазите тези дати – 15-17 февруари, Интер експо център, София.

Пълната програма и участниците в събитието ще намерите на уебсайта https://holidayfair-sofia.com



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати