Транспорт

БАН предлага летището в София да носи името на Левски

   
БАН предлага летището в София да носи името на Левски

С този акт всички ние ще изразим в най-голяма степен почитта си към националния герой на България, пише в писмо до премиера акад. Юлиан Ревалски.

Международното летище в София да носи името на Васил Левски предлага председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски. Той изпрати писмо до служебния министър-председател Гълъб Донев с идеята Министерски съвет да разгледа предложението, съобщават от Българската академия на науките.

Тази година се навършват 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски – една от най-светлите и велики личности в нашата история.

„С този акт всички ние ще изразим в най-голяма степен почитта си към националния герой на България, който е допринесъл неимоверно много за възраждането на българския дух и за освобождението на Отечеството ни. Освен космополитна личност, Апостолът е и един от дарителите при основаването на Българското книжовно дружество през 1869 година, чиито наследник е Българската академия на науките“, се казва в писмото.

В писмото до премиера акад. Юлиан Ревалски посочва, че отново поставя за обсъждане това предложение, което през 2017 година беше подкрепено от голяма група наши съвременници, но не се реализира.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати