Новини Оферти Събития Турагенции

Запиши се сега на рафтинг във втория по големина каньон в света

   
Запиши се сега на рафтинг във втория по големина каньон в света
Рафтинг Център Дрина Тара в Босна и Херцеговина вече е предпочитан от българите
  Съдържание от Рафтинг Център Дрина Тара

Рафтинг Център Дрина Тара - www.raftingtara.bg

Къде се намираме и какво предлагаме?

Босна и Херцеговина, 18 км от гр. Фоча - 560 км от София

 

Предлагаме приключенски туризъм, организиране на рафтинг турове на реките Тара и Дрина. Рафтинг център във вътрешността на каньона Тара, където гостите могат да се хранят в ресторант с високо качество. Предлагаме органична храна, която се произвежда в екологично чиста среда тук на място. Рафтинг Център Дрина Тара е най-големият за активна почивка в Източна Европа с над 400 легла, в комфортни бунгала.

Ние предлагаме не само дестинация за приключения и любители на природата, но и място за ценителите на качествената храна. Каньонът на Тара, с масивите от Дурмитор, Маглич, Зеленгора и цялата област на Стара Херцеговина е дом на традиционна кухня от векове, базирана на здравословна, органична храна /опция вегетарианско меню/. Всички храни, които се предлагат, се произвеждат в каньона или наблизо, по същия начин, по който са го правили нашите предци, в района, който е последният оазис на непокътната природа в Европа.

Имаме различни пакети с рафтинг и джип сафари.

Разполагаме с модерни, напълно оборудвани лодки, висококачествени спасителни жилетки, каски и неопренови костюми, които са в съответствие със стандартите на ЕС за безопасност. Нашите инструктори имат много опит и са добре обучени и всички от тях имат международен рафтинг лиценз. Нашата основна задача е да направим така, че нашите гости да се чувстват в безопасност.

Рафтинг Център Дрина Тара е първият рафтинг център, основан в района на река Тара, през 1999 година.

Какво може да посетите?

Национален парк Сутиеска

Уникалността на парк Сутиеска може да се види в рядката красота на природата и неговите планински върхове, леки, изволи и флора и фауна. Този уникален резерват заема около 13 000 хектара и е възникнал преди около 20 000 години по време на ледниковия период. Има овална форма и е дълъг 6 км и широк около 3,5 км. По-голямата част е непроходима за хора. Разположен е в подножието на планините Волуяк и Маглич, а в центъра му се намира най-красивият 80-метров водопад Скакавац (скакалец), чиито води се вливат в малка река на име Сутиеска.

Най-високите дървета в Европа, над 50,60 м растат в гората на Перучица! Повечето от тях са ела, смърч, бял и черен бор, както и бук, клен и ясен. Най-високите там са измерени „трите сестрински смърча" – 65 метра! Около 170 вида дървета и храсти в тази гора ни казват колко богата е екосистемата на Перучица. Има и 2000 вида тревисти растения (повечето от които са ендемични) и повече от 90 вида пеперуди! Освен кафяви мечки, тук можете да намерите диви рисове, диви котки, диви кози и много видове змии. Поради недостъпността си, Перучица е почти неизследвана. Един от най-големите естествени учени Радомир Лакушич твърди, че тук растат най-лечебните билки, както и най-опасните европейски змии. Поради това и други фактори, първичната гора Перучица е един от най-грандиозните, най-важните и най-запазените природни резервати в Европа. Освен това е класна стая на открито за учени-естественици - биолози, зоолози, лесовъди от цял ​​свят. Местните все още помнят историята за елитна германска военна част, която навлязла в първобитната гора Перучица по време на известната битка при Сутиеска - и никога не я напуснала.

Каньон и река Тара - "Сълзата на Европа"

По своя 145-километров поток от Комови Тара е направила каньон с дължина почти 100 километра и дълбочина 1,3 километра. Каньонът Тара е вторият по дълбочина в света, веднага след известния каньон Колорадо в САЩ, но със сигурност е най-красивият в света. Заради чистата си питейна вода, пищната растителност и дивата природа, с голям брой ендемични видове, каньонът на Тара е под закрилата на ЮНЕСКО. Обхваща зоната, от мястото където се срещат реките Бистрица и Тара до обаласта "Сцепан Полие", с приблизителна дължина 93 км, от които 78 км са в националния парк Дурмитор. Това е един от малкото останали недокоснати природни оазиси, с богато животинско и билково разнообразие.

РЕКА ТАРА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЕСТЕСТВЕН РЕЗЕРВОАР НА ПИТЕЙНА ВОДА В ЕВРОПА!

Река Тара, "сълзата на Европа" по рафтинг мащаб, се води 3-5 и е сред най-атрактивните реки на планетата. Това е истински рай за всички авантюристи. Това е една наистина приятна и активна почивка, която ви предлага да се насладите на великолепието й.

Кога Тара е най-подходяща за рафтинг?

Нивото на трудност на рафтинг по скалата за Тара се движи от трето към пето ниво, през годишните периоди нивото на водата е различно, което означава, че рафтинг туровете никога не минават без професионални скипери и пълно оборудване за безопасен рафтинг. Сезонът за рафтинг на Тара продължава през цялата година. Нивото на трудност се увеличава в началото на годината, достигайки максимума си обикновено през март и април, когато е и най-високото ниво на водата, а след това пропорционално с нивото на водата спада до края на лятото.

Най-честият въпрос е КОГА Е НАЙ-АТРАКТИВНИЯТ ПЕРИОД ЗА РАФТИНГ НА ТАРА? Отговорът на този въпрос е ВИНАГИ! Максимумът на адреналина е през април, май и юни, но с намаляването на водните нива през юли, август и септември някои от бързеите изчезват, но се появяват нови и също толкова атрактивни бързеи, които не сте могли да видите през периода на пълноводие. Това означава, че Тара винаги предлага нещо ново и често казваме, че никога не можеш да се спуснеш по същата река два пъти.

Резервации за сезон 2023

С организиран транспорт:

5-8 май

Рафтинг + Сараево

Майски празници 19-22 май

Рафтинг + Джип Сафари

16-19 юни

Рафтинг + Джип Сафари

14-17 юли

Рафтинг + Джип Сафари

11-14 август

Рафтинг + Джип Сафари

2-5 септември

Рафтинг + Сараево

22-25 септември

Рафтинг + Джип Сафари

 

Индивидуално със собствен транспорт:

Всеки ден до 01.10.2023 при наличие на свободни места

www.raftingtara.bg

#raftingtara2023

https://www.facebook.com/raftingnarekatara

https://www.instagram.com/raftingtarabg/

https://www.youtube.com/@user-rf4mw3px3s/videos

Резервации на имейл: [email protected]

Предпочитаме комуникацията да се извършва по имейл, за да се избегнат грешки. Записват се много хора , информацията се синхронизира и обработваме всички резервации поетапно. Извиняваме се за евентуалното забавяне на отговорите. Благодарим Ви и Ви очакваме :)



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати