Заведения Събития

Марибор е най-добрата кулинарна дестинация в Европа за 2023 г.

   
Марибор е най-добрата кулинарна дестинация в Европа за 2023 г.

Словенският град Марибор e обявен за най-добрата кулинарна дестинация в Европа и за третата най-добра туристическа дестинация на континента за 2023 година, съобщи регионалната телевизия Ен1.

При гласуване, организирано от сайта на "Най-добрите европейски дестинации"  (European best destinations), Марибор се нареди на трето място след Варшава и Атина в класацията за най-добра туристическа дестинация на 2023 година в Европа.

С първото си място за най-добра кулинарна дестинация градът изпреварва дори „великите сили“ на европейската кухня Рим и Париж, пише Ен1.

„След 21 дни гласуване за 21 европейски дестинации, старата столица (на Словения) изпревари туристически икони като Виена, Лондон, Копенхаген и Прага, а сред кулинарните дестинации задмина Рим, Порто и Париж“, съобщи туристическата служба на Марибор.

Ен1 припомни, че три ресторанта в Марибор са носители на звезди на Мишлен. Гордост на града е и най-старата лоза в света, вписана в Книгата за рекорди на Гинес.

Миналата година класацията на сайта за най-добра европейска дестинация спечели словенската столица Любляна, припомни сайтът "Словения Таймс".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати