Транспорт

ITA Airways ще оперира до 68 дестинации през лятото

   
ITA Airways ще оперира до 68 дестинации през лятото

Италианската авиокомпания ITA Airways присъства за първи път на Borsa Internazionale del Turismo (BIT), международното туристическо изложение, което ще се проведе до 14 февруари в Милано. С твърдението „Un cielo sempre più azzurro” („Още по-синьо небе”), щандът се намира в зала 4 на Fiera Milano City и включва няколко къта, посветени на света на ITA Airways. Първият ще предложи на посетителите възможността да изпитат новата седалка в бизнес класа на ITA Airways за дълги разстояния и да се почувстват като летящи. Ще има кът, посветен на програмата за лоялни клиенти Volare на компанията, която вече е достигнала над 900 000 членове, и един, посветен на платформата ITA Connect.
На посетителите на щанда ще бъде предложена виртуална обиколка вътре в Airbus A350 с любезното съдействие на новите визьори Oculus META QUEST 2 от последно поколение, използващи високо напреднала 3D технология за уникално и изключително реалистично изживяване: чрез виртуални контролери, които са реални разширения на ръцете, посетителите ще изпитат усещането от докосване на вътрешността на самолета.
„За нас 2023 г. е година на големи инвестиции, тъй като ще удвоим нашата оферта за дълги разстояния благодарение на откриването на нови маршрути: до Съединените щати, с полетите от Рим Фиумичино до Вашингтон и Сан Франциско през предстоящия летен сезон , както и до Южна Америка, като връзката от Рим Фиумичино до Рио де Жанейро стартира през зимния сезон, заедно с увеличаване на офертата за всички вече оперирани дестинации - каза Емилиана Лимозани, главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор Volare - Радваме се, че обявяваме тези нови маршрути, както и нашите нови сезонни и целогодишни полети на средни разстояния тук в BIT, ключово събитие за всички туристически оператори. От раждането на нашата компания ние установихме силни партньорства с основните играчи на туристическата индустрия в Италия и на международните пазари, които са постоянно в центъра на нашата търговска стратегия и които, заедно с нас, допринесоха за създаването на нарастваща стойност за нашите клиенти чрез вдъхновение и широко разпространение на все по-специализирани и съобразени с нуждите предложения. Нашата цел, заключи Емилиана Лимозани, „е да увеличим доверието, което ни оказват нашите клиенти, да популяризираме възможностите за пътуване с все по-интересни услуги и оферти и да гарантираме висококачествена свързаност на Италия както с международни дестинации, така и в страната.

Фокусът на BIT е върху предстоящия летен сезон, когато ITA Airways ще изпълнява полети до 68 дестинации, от които 22 национални, 36 международни и 10 междуконтинентални.

По-подробно новите полети за летния сезон 2023 са:
Полетът Рим Фиумичино-Вашингтон-Международно летище Дълес ще се изпълнява
от 2 юни до 2 юли 2023 г. с 5 седмични честоти всеки понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя с излитане от летище Фиумичино в Рим в 10:20 ч. и пристигане на международно летище Вашингтон-Дълес в 14:20 ч. местно време

от 4 до 30 юли 2023 г. полетите се изпълняват всеки вторник, сряда, петък, събота и неделя
от 1 август до 28 октомври 2023 г. полетите ще станат ежедневни. 

Графикът от Вашингтон ще бъде

  • от 2 юни до 2 юли 2023 г., с 5 седмични честоти всеки понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя с излитане в 16:20 ч. и кацане в Рим Фиумичино в 7:05 сутринта
  • от 4 до 30 юли 2023 г. операциите ще бъдат всеки вторник, сряда, петък, събота и неделя
  • от 1 август до 28 октомври 2023 г. операциите ще станат ежедневни
  • Полетът Рим Фиумичино-Международно летище Сан Франциско ще се изпълнява
  • от 1 до 30 юли 2023 г. с 3 седмични честоти всеки вторник, събота и неделя с излитане от летище Фиумичино в Рим в 9:35 ч. и пристигане на международно летище Сан Франциско в 13:15 ч., местно време
  • от 2 август до 28 октомври 2023 г. операциите ще се извършват всяка сряда, четвъртък, петък, събота и неделя.

Графикът от Сан Франциско ще бъде

  • от 1 до 30 юли 2023 г. с 3 седмични честоти всеки вторник, събота и неделя с излитане в 15:15 ч. и кацане в Рим Фиумичино в 12:15 ч. местно време
  • от 2 август до 28 октомври операциите ще бъдат всяка сряда, четвъртък, петък, събота и неделя.

Двете нови междуконтинентални дестинации ще се оперират с Airbus A330 (маршрут до Вашингтон) и с Airbus A350, флагманът на компанията (маршрут до Сан Франциско).
Най-популярните средиземноморски дестинации също се завръщат в програмата за лято 2023:
• Директни полети от Рим Фиумичино и Милано Линате до Ибиса, Палма де Майорка, Менорка, Ираклион, Корфу и Родос
• Директни полети от Рим Фиумичино до Кефалония и Сплит
• Директни полети от Рим Фиумичино и Милано Линате до Лампедуза и Пантелерия

С новата лятна мрежа ITA Airways има за цел да увеличи броя на пътниците с 60% и приходите си с 80% спрямо 2022 г. С любезното съдействие на разширяването на междуконтиненталната мрежа, компанията расте и в карго сегмента: обслужила е около 50 000 тона товари през 2022 г. и се стреми да постигне 80% ръст на превозените товари през 2023 г.
 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати