Новини Събития

В Чикаго се проведе български базар на ръчното изкуство

   
В Чикаго се проведе български базар на ръчното изкуство

Български базар на ръчното изкуство в Чикаго се проведе в неделя, посветен бе на Деня на влюбените и на Баба Марта, пише БНР.

Той вече се превръща в една от българските традиции във Ветровития град. В център "Малката България" близо 30 производители се включиха в базара с ръчно изработени бижута, кукли, дрехи, сапуни, кафе, още храни и още много други прекрасни изделия. Галина Генчева участва за първи път:

"Продавах мартенички и красиви лъжици украсени за баба Марта и кукли в народни носии…С мартенички се занимавам от близо 6 години, но не съм продавала на пазарите просто".

Художничката Нели Цинцева продава картини за които твърди, че имат необичайна космическа енергия, а очарователната Биляна е подредила на своя щанд красиви стари бижута излезли като че ли от раклите на нашите баби и разказва как е започнала преди 2 години:

"Цялата идея тръгна от това, че аз исках да имам пафти и харесах изработката. И реших, че, след като аз искам, и някой друг също ще иска и определено много хора искат да имат част от България в дома си".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати