Новини Транспорт

Аерофлот разпродава свои имоти в чужбина за милиони евро

   
Аерофлот разпродава свои имоти в чужбина за милиони евро

Руският национален авиопревозвач "Аерофлот" обяви за продажба свои недвижими имоти в чужбина, общо 12 на брой, съобщи РБК.Имотите се намират в 6 държави - Унгария, Кипър, Швеция, Норвегия, Дания и Белгия.

Най-скъпа от предлаганите за продажба имоти е жилищна сграда с обща площ от 2072 кв. м, заедно с парцел към нея от 834 кв. метра, намиращи се в град Ларнака в Кипър. Пазарната стойност на имота е 1 945 000 евро. Според описанието, "обектът се намира в района Скала на Ларнака, в близост до морето и пристанището Псаролимано (около 300 м), като разстоянието до плажа Кастела е около 500 м, а до летището е около 6 км". Сградата, построена през 1990 г., разполага с 24 апартамента и се нуждае от ремонт.

Сред най-скъпите обекти за продажба е и тристаен апартамент в норвежката столица Осло (79,5 кв. м площ) на стойност 905 000 евро. Апартаментът се намира на последния етаж на 5-етажна сграда, на 9 минути пеша от метростанция и в близост до търговски център, парк, колеж, болница и др. На същото място се продава още един апартамент (76,5 кв. м площ) на стойност €871 000.

Освен това, авиопревозвачът обяви за продажба офис в Будапеща за €463 000, а и други имоти. Авиокомпанията продава свои имоти в чужбина не за пръв път, особено през последната година.

Към лятото на 2021 година "Аерофлот" имаше 82 представителства в чужбина. "Международният пазар сега по много дестинации е затворен за "Аерофлот". А този, който е отворен, е значително по-различен като качество. Основните дестинации, до които летим сега, са туристически, а това е съвсем различен бизнес - като нива на доходи, различно търсене, по-висока сезонност ", коментира за РБК през декември 2022 г. шефът на "Аерофлот" Сергей Александровски.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати