Анализи

6 страхотни дестинации за туристи, които пътуват сами

  16.02.2023 10:07  
6 страхотни дестинации за туристи, които пътуват сами

Да пътуваш сам е особено странно удоволствие, което може да ви изглежда твърде интровертно, но е и доста рисково.  Много хора обаче обичат да го практикуват.

 

Ползите от такъв тип пътешествие също не са малко – например не е нужно да се съобразяваш с чужди прищевки, плащаш само за един и т.н.

И на най-самотния номад обаче може да му се случи да попадне в група, която да му хареса. TheGuardian предлага списък с дестинации за групови посещения от туристи, които по правило пътуват сами. 

Вкусовете на Мароко

Има специални оферти за пътешественици с апетит към местната кухня. По време на тези екскурзии запознаването с всичко ново е гарнирано с големи количества храна.

Мароканското приключение означава пиене на ментов чай в Казабланка, ядене на домашно приготвена храна в „синия“ град Шефшауен, обиколки на старата част на Фес – Медина, къмпинг в Сахара и накрая – Маракеш.

Голяма част от хората, които резервират тези пътувания, опознават новите места сами. Но това не им пречи да се сближат с други. 

Рафтинг в Хърватия

Да караш лодка в хърватските реки си е преживяване за смелчаци. Минаваш през диви каньони, опасни бързеи и бистри води. Въпреки че се иска кураж, това пътуване е подходящо и за начинаещи. Гостите се настаняват в хотели или къмпинг в природен парк. Организаторите на тези приключения събират групи до осем души като голям част от туристите пътуват сами. 

По прашните пътища на Португалия

Ако ще обикаляш черни пътища и труднодостъпни места с джип, е по-добре да си имаш компания. В Португалия организират пътувания с водач, като организаторите се грижат за всички формалности около екскурзията. 

Обиколката е пътешествие от Лисабон до Алгарве. Предвидено е време за почивки и забавления, разглеждане на забележителности и сърфиране. Повечето туристи отиват сами и споделят шофирането.  

С каяк из дивата Шотландия

Западните брегове на Шотландия са диви и предлагат приключения в тюркоазени води и по плажове с бял пясък. Гостите по тези места могат да видят тюлени, орли или дори акули и китове. И всичко това – докато гребат с лодката си. Храната е морска, както и приключенията. Музиката е традиционна и се заспива под звуците на вълни. 

От Париж до Лондон с колело

Това едва ли е най-лесният начин да изминеш разстоянието между двете столици. Но пък усилието си заслужава. А ако не си сам, ще има с кого да споделяш умора, болки, радости и шеги. Тук говорим за пътуване от над 400 км. За участниците в тези турове има и екип, който пренася багажа им или ремонтира повреди по оборудването. В цената са включени тренировъчна програма и пътуване с ферибот. 

Да опознаеш бреговете на Уелс

Пемброкшир се намира се в югозападната част на Уелс, на бреговете на Ирландско море. Традиционно хората в този регион са си изкарвали прехраната като миньори и рибари, а в днешно време важните отрасли са земеделие, добив на петрол и газ, както и туризъм.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати