Новини Събития

Показаха цялото видео, заснето след откриването на Титаник в Атлантическия океан

   
Показаха цялото видео, заснето след откриването на Титаник в Атлантическия океан

Записът, който е направен през 1986 г., е първият човешки поглед върху останките на лайнера. Видео, показващо потъналия лайнер "Титаник", заснето през 1986 г., вече е достъпно за публика, съобщи Ройтерс.

Видеоматериалът, заснет преди десетилетия от неправителствената организация "Удс Хол океанографик", показва кораба на дъното на Атлантически океан. Месеци преди заснемането на материала, през 1985 г., са открити останките на "Титаник".


Записът с продължителност 80 минути, голяма част от който не е показвана досега, може да се види в YouTube.  "Титаник" потъва на 15 април 1912 г. след сблъсък с айсберг. Корабът е смятан за непотопяем към времето на построяването си и е бил най-големият океански лайнер. Видеоматериалът е първият човешки поглед върху неговите останки, се казва в съобщение на неправителствената организация.

При потъването на "Титаник", плавал от Саутхемптън, Англия, към Ню Йорк, загиват повече от 1500 души. Трагедията шокира света и предизвиква масово възмущение заради липсата на достатъчно спасителни лодки.

Видеоматериалът, показващ останките на кораба, е достъпен за публика точно на 25-ата годишнина на игралния филм "Титаник" от 1997 г. Продукцията на режисьора Джеймс Камерън спечели 11 награди "Оскар", включително за най-добър филм, допълва БТА.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати