Анализи Новини

Световната организация по туризъм: България е богата на природа и култура

   
Световната организация по туризъм: България е богата на природа и култура

“България е уникална дестинация с изключително богата природа и култура и с чудесни възможности за СПА туризъм.” Това заяви д-р Александра Прианте, директор за Европа на Световната организация по туризъм към ООН във видеообръщение към участниците в дискусионния форум, организиран от Министерството на туризма под надслов „Устойчив туризъм на практика“ по време на изложението Ваканция и СПА ЕКСПО 2023.

„За мен е голяма чест да поздравя министър Димитров и организаторите на 39-то изложение „Ваканция и СПА“. Очакваме с нетърпение да посетим София и да се насладим на чудесните възможности, които страната Ви предлага в областта на СПА туризма“, посочи Алесандра Прианте пред гостите и участниците във форума.

„Признателни сме за подкрепата при развитието на значими политики, която оказвате в качеството си на държава вицепрезидент на Регионалната комисия “Европа“,” заяви д-р Прианте. 

“Пандемията беше наистина огромно предизвикателство за всички, ангажирани с нашата индустрия. Това се отнася и за важни туристически ниши като СПА и уелнес туризма. В процес сме на активно възстановяване на сектора и в тази връзка разчитаме много на съпътстващата конференция, посветена на СПА и уелнес туризма, която ще е част от програмата на 68-та сесия на Регионална комисия “Европа”. Тя ще ни даде възможност да поставим акцент върху кадровото осигуряване на този туристически подотрасъл”, изтъкна д-р Прианте. 

България ще бъде домакин на 68-та сесия на Регионална комисия “Европа” на СОТ в края на месец май. „Това е още едно доказателство колко добре страната си взаимодейства с организацията. Ще бъде истинска привилегия за всички нас да се срещнем заедно в София в края на май и да осъществим първата по рода си тематична конференция в рамките на СОТ, посветена на СПА и уелнес туризма“, завърши Алесандра Прианте в своето видеообръщение.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати