Новини Транспорт

Над 70 круизни кораба очаква Солун за лятото

   
Над 70 круизни кораба очаква Солун за лятото

Пристанището в Солун бележи ръст, като тази година ще посрещне над 70 планирани круизни кораби, а сезонът започна миналата седмица.

Това са 10 седмици преди градът да стане домакин на Морския туристически форум “ Посидония“ (PSTF) през 2023 г., припомня в. „Катимерини“, цитиран от news.bg.

С чисто нов круизен терминал, допълнителна кейова позиция с обща дължина 320 метра, газене 9,5 мт, нови фендери и нови боларди с капацитет на тягата 200 тона, пристанището днес е в състояние да обслужва всеки тип круизен кораб от цял свят.

Операторът на пристанището – Пристанищната администрация на Солун (OLTH) – ще направи третото си посещение на изложението през април тази година, за да популяризира последните инфраструктурни подобрения и подобрените услуги с цел разширяване на сътрудничеството с изложителите и посетителите.

„В Пристанищната администрация на Солун се стремим да действаме като врата към растежа, осигурявайки добавена стойност за града, икономиката и обществото.

Ето защо очакваме с нетърпение да бъдем домакини на PSTF 2023 г. и да посрещнем в нашия град някои от най-влиятелните лица, вземащи решения в международния сектор на круизите и морския туризъм“, заяви управляващият директор Атанасиос Лиагкос.

Тазгодишното издание на форума за туризъм ще се проведе на 25 и 26 април в хотел Makedonia Palace в Солун.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати