Новини Турагенции

ТЕЗ Тур представи програмите си за 2023 г.

   
ТЕЗ Тур представи програмите си за 2023 г.
Екипът на ТЕЗ Тур България. Вдясно е Бейзат Туналъ, генерален мениджър, а до него Милена Недялкова, маркетинг мениджър
  Мирослав Иванов

Един от големите туроператори на пазара – „ТЕЗ Тур България“, представи програмите си за 2023 г. на специална презентация вчера в „Гранд хотел Милениум София“, която продължи с гала вечеря. На нея присъстваха туристически агенции от цяла България и хотелиери от Турция. Компанията ще предлага почивки в цял свят, но организирани самолетни програми за българите ще има до Анталия в Турция, Египет, остров Крит в Гърция, Тунис, Италия, Кипър, Тайланд, Дубай и Малдиви, обяви Милена Недялкова, маркетинг мениджър на туроператора. Чартърите ще се изпълняват с авиокомпаниите „България Еър“, „BH Air“ и „Corendon“. Офертите са заложени при цена от 1000 евро на тон керосин и клиентите ще заплащат горивна такса, само ако са по-високи стойностите на горивата, обясни Недялкова. Туроператорът си запазва практиката, въведена по време на Ковид пандемията, да иска само 10% депозит при резервация на почивка или екскурзия. Доплащането ще става до 22 дни преди пътуването. „ТЕЗ Тур България“ е част от международния туроператор със същото име и затова предлага във всички свои дестинации посрещане на място от служители на компанията и собствени трансфери с брандирани автобуси. Във всички хотели на място има представители.

Програмата за Анталия от София

стартира от 9 април 2023 г. Чартъри ще има пет пъти седмично в дните сряда, четвъртък, петък, събота и неделя. От Варна ще има от 25 май 2023 г. всяка неделя, а от Пловдив – от същата дата, но всеки четвъртък. Курортите, които предлагат, са Алания, Белек, Кемер, Лара, Сиде и Фиде. Недялкова обясни, че българите най-много обичат и резервират за Алания. Но тя препоръчва вече и много Кемер, където има нови пясъчни ивици, изградени от хотелите.

Чартърите за Хургада в Египет

тръгват от София на 18 март 2023 г. и ще бъдат всяка седица до 13 май и ще се подновят през есента от 30 септември до 11 ноември. Почивки се предлагат в следните курорти - Хургада, Сал Хашиш, Ел Гуна, Макади Бей, Сома Бей, Сафага и Марса Алам. На 9 април ще има и директен чартър от Варна до египетския курорт. За другия курорт - Шарм Ел Шейх, ще има полети за Великден от София от 15 до 22 април. За Египет ще има и комбинирана програма с кацане в Кайро или Хургада с включена екскурзия до Пирамидите, Сфинкса и Историческия музей. Тя ще стартира от 1 март 2023 г.

За остров Крит ще се предлагат почивки с редовните полети на „България Еър“ до Ираклион. Те тръгват всяка сряда от 7 юни и ще бъдат до 4 октомври, а в неделя ще има допълнителни полети на 3, 10 и 17 септември.

Тунис стана любима дестинация

на българите през последните години, каза Милена Недялкова. Програмите за страната тръгват от 23 май до 27 юни с полети всеки вторник и от 29 август до 3 октомври. Голямо разнообразие от хотелите се предлагат в курортите Хамамет, Сус, Порт ел Кантауи и Монастир – Сканес.

За Кипър ще има почивки с полети на „България Еър“ до Ларнака всяка сряда. Те започват от 7 юни до 27 септември. „В Кипър е много хубаво и навсякъде се говори и носи българска реч“, коментира Недялкова. Всяка неделя също ще има полети от 21 май до 1 октомври. Към Дубай ще се лети с „Флай Дубай“, а програмата на „ТЕЗ Тур“ стартира от 5 март до 30 април 2023 г. Тя ще бъде с 5 или 6 нощувки.

Екзотични почивки

се предлагат в две дестинации – Малдиви и Тайланд. До първата островна държава има програми с разнообразие от хотели в периода 30 март до 20 април, като ще се лети по редовните полети на „Turkish Airlines”. До Тайланд ще има директни чартърни полети с българската авиокомпния “GullivAir” от София до остров Пукет. Датите на отпътуване са 24 февруари, 24 март и 7 април. Настаняването е по избор в курортите Патонг, Карон, Ката и други.

„Ние много обичаме Италия,

както и повечето българи и затова я включваме с три програми през тази година в нашето портфолио“, отбеляза Милена Недялкова. Те ще бъдат с екскурзоводи на български език. За „Класическа Италия“ ще може да се ходи в периода от 21 до 28 май със 7 нощувки с директен чартър до Римини с включени три екскурзии - Флоренция, Венеция и Сан Марино. На почивка в курорта Римини ще се ходи на 24 септември. Програмата „Вълшебна Италия“ ще се осъществи от 1 октомври с 3 нощувки в Римини и 4 в Арцано. Тази екскурзия е наистана приказка, защото се посещават Романя, Равена, Урбино, Асколи Пичено и най-големите пещери в Европа – Фрасаси, обясни Недялкова.

Всички програми с цени и условия могат да бъдат открити на страницата на "ТЕЗ Тур", в офисите на компанията или в туристическите агенции в цялата страна.

По време на гала веречята генералният директор на „ТЕЗ Тур България“ Бейзат Туналъ изтъкна, че от основаването на туроператора у нас през 2006 г. досега са обслужили над 480 000 туристи. От този обем 68% са пътували в Турция, 22% в Египет, а останалите 10% - в други 27 дестинации. “Тази данни показват, че Турция е неоспорим лидер при избор на почивка за летния сезон от много години. Забелязваме тенденция, че българите искат да прекарват повече време в курортите там“, посочи той. Средната продължителност на почивките в Турция е около 8-9 нощувки, тоест интересът всяка година нараства.

Купонът продължи с водещия Драгомир Драганов - Драго Чая, модерни поп изпълнения на цигулка и победителката от "Гласът на България" Кристина Иванова. Най-добрите туристически агенти бяха отличени с грамоти, а други получиха награди от томболата. Тортата беше разрязана от екипа и партньри на туроператора.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати