Събития

Министърът на туризма приветства Джон Малкович и Сандро Милър

   
Министърът на туризма приветства Джон Малкович и Сандро Милър

Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна със световноизвестните творци Джон Малкович и с фотографа Сандро Милър по време на откриването на съвместната им изложба в галерията "Квадрат 500". Той ги покани отново да се завърнат в България и направи жест – препратка към древната история и богатата култура по нашите земи, които привличат толкова много туристи от цял свят.

Министър Димитров изненада Джон Малкович, като подари на световноизвестния холивудски актьор реплика на част от най-старото в света обработено злато – Варненското съкровище, което отбеляза половинвековен юбилей от откриването му. Министър Димитров пожела на Джон Малкович третото му посещение в България да е край морето. Актьорът вече е снимал филм в България преди години, а сегашното му участие в представленията на постановката "В самотата на памуковите полета" в Народния театър предизвика истинско вълнение и огромен обществен интерес.

„Всяко посещение на звезда от този калибър помага за популярността на България“, подчерта министърът на туризма.

Джон Малкович обаче изигра главната роля и в необичайната изложба на Сандро Милър, който през 2014 беше удостоен за постиженията си с титлата "Международен фотограф на годината“. Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският актьор Джон Малкович пресъздават в общия си проект най-емблематичните образи във фотографията от 20-и и 21-и век в серията "Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“. Изложбата включва 61 цветни и черно-бели фотографии, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати