Турагенции

Туроператорът Никона представи програмите си за годината

   
Туроператорът Никона представи програмите си за годината
Любомир Николов от Никона представи и разказа за дестинациите
  Мирослав Иванов

Туроператорът „Никона“ представи програмите си за 2023 г. на агенции от цялата страна по време на презентация на изложението „Ваканция и СПА Експо“. Като интересна и търсена дестинация се очертава и през тази година да бъде Непал, обяви Любомир Николов, организатор на пътувания към компанията. Той подчерта, че през 2022 г. са завели 6 групи българи там. „Не подценявайте страната, защото е много достъпна и е насочена към ниския и средния ценови сегмент пътувания“, подчерта Николов. В Непал има джунгла и могат да се видят много животни, включително тигри. От прозорците на хотелите гледките са невероятни, защото можете да се любювате на седем от 8-хилядниците на Хималаите.

Класическият маршрут в Непал

ще запознае туристите с архитектурните шедьоври и градската действителност на столицата Катманду – отправна точка за безброй приключения и мирен дом, в който спокойно съжителстват будизъм и хиндуизъм. След това екскурзоводите ще ви преведат през дивата природа на Читван, където ще се насладите на покой и съзерцание, ще ви срещнат с осемхилядниците при Сарангкот, за да видите изгрева от друга перспектива. Ще се доближите до различна култура и ще опознаете приветливия характер на жителите на Непал, които ще ви посрещнат с открито сърце, подчерта Николов. Отделно има и комбинирана програма между Непал и Индия. А само за Индия ще има по две групи месечно от септември.

За Филипини са подготвени две програми. Едната е за самостоятелна обиколка на страната. Другата е комбинирана и дълга – 2 седмици във Филипини и след това 2 седмици в Тайланд. Тя е за почивка в съчетание с много екскурзии и струва 15 000 лв. на човек със самолетни билети и хотелско настаняване. Николов подчерта, че Филипините е новият хит за българите. Страната предлага страхотни хотели и уникални плажове. Тя е безопасна дестинация с приветливи хора и най-доброто обслужване на туристите в света. Отделно има и самостоятелна програма само за Тайланд с обиколка и посещение на Фестивала на светлините „Лой Кратонг“.

Най-големият и изненадващ хит за туроператора „Никона“ е

Южна Корея.

„Това е модерна дестинация и се търси от младите хора, родени след 1989 г. Луди са по нея, вероятно заради кей поп културата“, коментира Любомир Николов. Тя се предлага и с посещение на остров Чеджу. Екскурзията е с тръгване на 10 юни 2023 г. Цената е 6742 лв. със самолетни билети, хотелско настаняване и богата програма.

Япония също се продава много добре и бързо. Интересът е страхотен и вече сме запълнили две групи, подчерта Николов. Едната програма е „Япония - Златният път по време на цъфтежа на японските вишни“ с дата на тръгване 6 април 2023 г. Другата е „Япония - Златната седмица“ и ще се осъществи на 28 април.

Завръща се интересът към програмата за Камбоджа и Виетнам. Същото се отнася и за Индонезия. Туроператорът предлага обиколна програма на Индонезия, а отделно има и само за почивка за Нова година на остров Бали. Режимът е абсолютно свободен за влизане в страната, обясни Любомир Николов.

Само за почивка се търсят още и Сейшелите, за която дестинация се изпращат групи всяка седмица и в момента. Тази година има много туристи за там и интересът е огромен, допълни той. На Малдивите залагат и работят с един хотел – „Хард Рок Малдиви“. Той е разположен на три острова, които са свързани и разполага с 12 ресторанта, 24 бара и много жива музика. Всички гости могат да ползват обектите.

В Африка залагат на Кения с тръгване всяка седмица. Едната програма е за почивка, а другата комбинирана със сафари. За остров Занзибар в Танзания също има пакети за всяка седмица.

Най-интересната екскурзия е до Намибия

– „Диамантът на Африка“. Тръгването е на 29 май 2023 г. „Никона“ предлага едно бутиково пътуване с уникални срещи с „дивото“, незабравими гледки и преживявания, съчетани с комфорта за пътешественика. „Намибия е една от най-чистите страни в света, като изпреварва по чистота водачката в класацията – Япония“, обясни Любомир Николов. Това е огромна държава с население едва 2-ма души на кв. км, което създава удивителното усещане за безлюдност, но предлага едни от най-силните усещания, където се случва невъзможното – море от пясъци се срещат с океана, марсиански и лунни пейзажи (снимани в много холивудски филми), каменни дървета и планини създават впечатление за сюрреалистични пейзажи. Предлага се и сафари, като се срещат пустинни слонове и лъвове, а пустинното дърво джудже Велвечия Удивителната, чиито най-едри екземпляри стигат до 1 м височина и възраст 2000 години, е изобразено върху националния герб на Намибия като символ на издържливост, приспособяване и оцеляване. Европейската цивилизация е оставила прекрасни селища, и пак тук, живеят хората Химба – последният полуномадски народ на Намибия и хората Сан, познати като бушмени – най-старите коренни жители, обитавали територията на Южна Африка, Намибия и Ботсвана.

Друга традиционна програма на „Никона“ си остава комбинираната екскурзия между Армения и Грузия. Според Любомир Николов интересът към Грузия е спаднал заради войната в Украйна. Всъщност дестинацията е безопасна и е далече от конфликта. За сметка на това има увеличен интерес към Армения, към която започва да осъществява редовни директни полети нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Линията тръгва от 29 април 2023 г. между София и Ереван.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати