Анализи

Пампорово – ски в най-слънчевия курорт в Европа

   
Пампорово – ски в най-слънчевия курорт в Европа
Пампорово е пълен с туристи този сезон
  Пампорово АД

Изглежда след падането на снега по българските ски курорти, притесненията за слаб сезон се изпариха и местните се радват на огромен интерес както от българи, така и от чужденци. Пампорово е една от любимите зимни дестинации не само заради добрите ски условия, но и заради страхотната природа, високото ниво на обслужване и възможностите за други забавления, като нощни клубове, СПА и други развлечения. Курортът се намира в сърцето на Родопите в област Смолян и е достъпен за всички от Южна България и от София, но е посещаван и от много гости от Северна България. 

Освен Пампорово, в района е и ски зона Мечи чал в Чепеларе. Двете ски зони са свързани с автобус и имат обща ски карта. Това е друго предимство, тъй като богатото разнообразие от писти ги прави подходящи за малки и големи, за напълно начинаещи и за професионалисти.  

Скиорите и сноубордистите могат да се насладят  

на над 30 километра писти. Шест седалкови лифта и седем влека отвеждат туристите до тях. Благодарение на тези съоръжения, Пампорово успява да се справи с огромния туристопоток и никой не трябва да чака прекалено дълго. Това е качество, което много любители на зимните спортове, определят като плюс спрямо други български курорти.  

Това, което допринася за редът и добрата организация, е и разположението на хотелите. Те са в непосредствена близост до пистите, а онези които не са, предлагат собствен транспорт. По този начин не се налага туристите да използват автомобилите си, а ваканцията протича възможно най-гладко и спокойно. 

Курортът също така предлага едни от най-качествените писти. В експлоатация е модерна автоматизирана система за производство на изкуствен сняг. А огромното предимство е, че разполага и със собствен водоизточник - микроязовир „Снежанка“, който обезпечава курорта с достатъчно количество вода, необходимо през  зимата  за производството на изкуствен сняг. 

Тъй като повече от 50% от пистите са оценени като лесни,  

ски зоната е особено подходяща за семейства  

и начинаещи. В детската зона малките любители на ските се осмеляват да направят първите си завои с помощта на 24-метрова транспортна лента. Но това, което прави най-силно впечатление, е слънчевото време. Всъщност Пампорово е най-южният ски курорт в Европа и най-слънчевият планински почивен комплекс в България с идеална снежна покривка през целия сезон. Пампорово се характеризира с изключителен климат – мека зима с около 120 слънчеви дни през ски сезона.  

Всички тези качества допринасят за добрата слава на курорта, а доволните туристи са най-добрата реклама на мястото. Красотата на Родопите е завладяваща по всяко време на годината, но когато облече бялата си премяна планината наистина е уникална. Целият курорт е изпълнен със спиращи дъха гледки на боровите гори и заснежените върхове. А този разкош в комбинация с висококачествени заведения с разнообразна кухня, нощни клубове, СПА центрове и развлечения за деца е рецептата за всяка успешна зимна почивка.  

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати