Заведения Новини

За първи път и в заведение в Пловдив обслужва робот

  20.02.2023 09:00  
За първи път и в заведение в Пловдив обслужва робот

Първият в Пловдив сервитьор робот вече обслужва клиентите на известната пловдивска пицария Специале, съобщи "Под тепето". Ресторантът е пионерът във въвеждането на тази атрактивна иновация под тепетата, която вече е хит на много места по света.

Електронният помощник Бела снове между масите вече няколко дни и бързо се превърна в любимка на човешкия персонал в пицарията и клиентите й. Особена атракция е за децата, която следват и снимат робота, докато той върши служебните си ангажименти.

Машината сервира, отсервира, пее на няколко езика, общува с хората в заведението. Бела може да бъде погалена зад ухото, вследствие на което мърка.

„Иновативно е, атрактивно е, но ни е и много полезно, тъй като облекчава много работата на сервитьорите. Те й задават номера на масата, за да я пратят да занесе на клиента блюдото или питието му. А със сервирането Бела си комуникира закачливо с клиентите. Мисля, че Бела ще е един страхотен наш служител, въпреки че е съвсем нов член на екипа ни“, обясни Иво Проданов, собственик на пицария Специале.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати