Новини Турагенции

Planet Travel Center и Luxutour пускат за първи път чартър до Ибиса

   
Planet Travel Center и Luxutour пускат за първи път чартър до Ибиса
Ибиса предлага красиви гледки
  Планет травел център

Туроператорите „Planet Travel Center“ и Luxutour ще осъществят за първи път директен чартърен полет от София до остров Ибиса в Испания. Това съобщи за TravelNews Дарина Стефанова, управител на "Планет". Полетът ще бъде реализиран на 29 април с връщане на 4 май 2023 г. от „България Еър“. Цените на пакет самолетни билети и хотелско настаняване започват от 899 евро на човек. Предлага се избор от 10 хотела на острова.

„С този чартър ще поставим откриването на летния сезон. По същото време започват да работят и дискотеките на Ибиса“, каза Стефанова. Островът е известен с нощния си живот и култовите фиести. Намира се в западната част на Средиземно море и е третият по големина от Балеарските острови, като е смятан за най-красивият от целия архипелаг. Има невероятни плажове, които са обградени от бели канари, покрити с буйна растителност.

На входа на Ибиса - Puerto de Ibiza, популярен и като Ла марина, се намират повечето нощни клубове, дискотеки и заведения. Тук е най-големият нощен клуб в света, наречен "Privileg" и известният със своите водни партита клуб "El Paradis". В близост е разположен и световно известния бар "Cafe del Mar", който предлага невероятни гледки към морето и става популярен с уникалните залези, фотографирани от много известни личности.

Старият град Ибиса, който е построен през 1554 г., е защитен от ЮНЕСКО. Той е обграден от стари крепостни стени, но само малка част от тях се е запазила. Днешните стени, построени от италианският архитект Калви през 16 в., са едни от двете крепостни стени в Европа, които са запазени непокътнати. Залива Беарнас, на който се намира защитеният от ЮНЕСКО "Пръстът на Господ", е може би най-важното историческо и културно наследство в целия регион. Любителите на пещери могат да посетят Cova d'es Culleram, която е открита през 1907 г. и Ses Fontanelles Caves, в която има запазени останки от антични рисунки. Живописните села Сан Хосе, Санта Гертрудис, Сан Рафаел и Сан Карлос са запазили своя автентичен вид. В тях може да видите красивите чифлици с дебели стени, боядисани в бял цвят, които са част от местната архитектура. Те осигуряват отлична защита от слънцето през топлите летни дни.

„Planet Travel Center“ пуска още два чартъра през пролетта. Единият е до Маракеш в Мароко с тръгване на 13 април 2023 г. Цените на пакет с хотелско настаняване и самолетни билети започват от 795 евро на човек. До Мароко има и втора програма "Маракеш и магията на пустинята" с нощувка в луксозния къмпинг "Агафай". Другият чартър е традиционен за туроператора – до остров Мадейра (Португалия). Тръгването е за Великден на 12 април 2023 г. Пакетът с хотелско настаняване за 5 нощувки излиза 989 евро на човек.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати