Събития

Консултантска фирма ще прави анимацията на туристическия щанд в Берлин

   
Консултантска фирма ще прави анимацията на туристическия щанд в Берлин
Фирма „360 консулт“ ще прави анимацията на щанда на туризма в Берлин
  Снимка: МТ

Консултантската фирма „360 консулт“ ЕООД ще прави анимацията на българския национален щанд по време на най-голямото световно туристическо изложение ITB в Берлин, което ще се проведе от 7 до 9 март 2023 г. Това става ясно от проведената обществена поръчка от Министерството на туризма, установи проверка на TravelNews в регистъра.

Компанията е избрана на първо място след като е предложила най-ниската цена от 39 756 лв. с ДДС. От процедурата не става ясно какво е предложила като анимация, защото Министерството на туризма търси оферта с най-ниска цена. В търга е участвал само още един участник – пиар агенцията „АПРА“ ООД с цена от 47 520 лв. с ДДС. Тя изпълняваше редица обществени поръчки при бившия министър на туризма Николина Ангелкова (ГЕРБ). Тя вече спечели и поръчка при сегашния служебен министър Илин Димитров за реализиране на рекламни кампании в онлайн среда.

„Още не знаем каква анимация ще правим, защото днес ще финализираме програмата с Министерството на туризма“, заяви пред TravelNews Веселин Петков, собственик и управител на „360 консулт“ ЕООД. Според него ще бъде представен фолклорът и традиционните обичаи, но не уточни по какъв начин. Компанията няма опит в анимацията на изложения, но разполагала с такъв в организирането на събития. „Имаме опит в анимацията на други събития. Каквото трябва ще го направим“, коментира Веселин Петков. От сайта на фирмата става ясно, че осъществява консултанска дейност, ИТ и маркетинг услуги. Тя е организирала обучения на Главна дирекция “Национална полиция” към МВР, правила е верификация на разходи по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура  2014-2020“ и интернет страница и лого по проект на Община Велико Търново. Осъществила е консултантска помощ при разработка на мобилно приложение с обогатена реалност (augmented reality).

Фирмата „360 консулт“ ЕООД е била регистрирана във Варна до 2020 г., след което се мести в София, показва справка в Търговския регистър. До тогава е носила името „Уейк къмпани“, като по-рано съдружник е била и Милена Петкова, сестра на Веселин Петков. От Варна е сегашният служебен министър на туризма Илин Димитров. „Разбира се, че не се познаваме с министъра на туризма. От вас научавам неговото име“, подчерта Веселин Петков. Той побърза да допълни, че процедурата е прозрачна.

Обществената поръчка на Министерството на туризма е за организиране на анимационна програма и дегустация на традиционни български вина и храни във връзка с участието в международното туристическо изложение ITB в Берлин, Германия. Фирмата ще трябва да презентира още и страната ни в „Дунавски салон“ на 8.3.2023 г. по време на туристическата борса. Изисквания от министерството не са поставени за анимационната програма и за храните, които да бъдат презентирани. Идеите, предложенията и качеството на изпълнението не са оценявани, защото не са залегнали в критериите за оценка на офертите.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати