Новини Събития

Българският туризъм се представя в Мюнхен и Белград

   
Българският туризъм се представя в Мюнхен и Белград

Министерството на туризма взе участие в някои от най-големите туристически изложения през последния месец. През следващите дни предстои и българското участие на германското f.re.e, което ще се проведе в Мюнхен, както и на IFT в Белград. Двете събития са от голяма важност за туризма ни, тъй като двата пазара са важни за летния сезон.

Ведомството ще вземе участие на международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/ в сръбската столица Белград в периода 23-26.02.2023 г. с информационен щанд от 100 кв. м. В представянето ще се присъединят и 7 частни организации, сред които туристически фирми, браншови организации и общински администрации. Посетилите IFT ще се запознаят с Царевград Търнов ЕООД, Юпасс ООД, Община Банско, Стройтранс 2011 ЕООД, Ню Сън Травел ООД, Солвекс ЕООД и Ландис ООД.

Изложението е оценено като най-голямото в туристическата индустрия не само в Сърбия, но и в цяла Югоизточна Европа. През 2023 г. ще се проведе 44-то издание и се очаква интересът да е голям. Тъй като изложението е отворено както за професионалисти в бранша, така и за масовата публика, това е добра възможност България да се представи пред сърбите. Основното търсене на пазар Сърбия  е към морски и зимен туризъм, за това фокусът на българския щанд ще е върху тях, както и върху други търсени продукти с потенциал за развитие - балнео и СПА, културни обиколки и city breaks. 

Участието на България на международното туристическо изложение f.re.e – Мюнхен също е важно за представянето ни на интернационалната туристическа сцена. То ще се проведе в периода 22-26.02.2023 г, а българският информационен щанд ще е на площ от 30 кв. м., като на него ще се представят и Община Варна, Одисея Ин Спортно - туристическа агенция ООД, Съни Травел Клуб ЕООД, Родопи Екстрийм Адвенчър ЕООД.

Изложението е представително за Южна Германия и привлича вниманието на публиката от Провинции Бавария, Хесен, Баден-Вюртемберг, както и от района на Залцбург (Австрия).

f.re.e - Мюнхен е най-голямото и значимо туристическо изложение за Провинция Бавария, която се характеризира с един от най-високите средни доходи на глава от населението. Много от туристите в този район проявяват интерес към Българското Черноморие, културните, историческите и природни богатства, които страната ни предлага.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати