Новини Транспорт

Хиляди полети в САЩ бяха отменени заради мощни зимни бури

   
Хиляди полети в САЩ бяха отменени заради мощни зимни бури

Тежка зимна обстановка в Съединените щати. Силната зимна буря прекъсна електрозахранването в Калифорния, затвори междущатските магистрали от Аризона до Уайоминг и доведе до отмяната на повече от 1500 полета в САЩ. Според метеоролози лошото време няма да приключи още няколко дни.

Международното летище в Денвър съобщи за отменени полети и предупреди пътниците за закъснения на полетите и утежнена пътна обстановка.

Нашите снегорини са навън от вчера. Те работят на 12-часовите смени. Ще продължим да работим денонощно, докато не почистим. Вероятно ще работим до неделя и евентуално през следващата седмица. Бих посъветвал шофьорите да не пътуват, ако не е наложително.

Дъстин Хансен, отдел "Обществени дейности" на град Сиукс Фолс

Снежните бури, които се очакваше да натрупат до 60 см сняг, обхванаха обширна части от Западното крайбрежие до Големите езера, като спряха полетите и прекъснаха електрозахранването на десетки хиляди хора.

Предупреждения за обилни снеговалежи бяха издадени дори за обикновено слънчевите райони край Лос Анджелис, както и за по-типичните за зимата места в далечния север.

Бурята ще се спусне по Източното крайбрежие по-късно тази седмица. На местата, където няма да вали сняг, може да се образуват опасни поледици. Синоптиците очакват тежка зимна обстановка в южната част на Мичиган, северната част на Илинойс и някои източни щати.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати