Събития

Големият египетски музей до пирамидите в Гиза е частично отворен за посетители

   
Големият египетски музей до пирамидите в Гиза е частично отворен за посетители

Големият египетски музей до пирамидите в Гиза е частично отворен за посетители с онлайн резервация за обиколка с гид чрез официалния му уебсайт gem-tickets.com. 

Достъпни за туристи са градините, атриумът, където се издига колосалната статуя на фараона Рамзес Втори, конферентната зала и търговската част, където вече има няколко кафенета и заведения за хранене. Всички други изложбени зали са затворени до официалното откриване на музея. 

Цените на билетите за египетски граждани са 150 местни лири (приблизително 5 долара), като младежите до 21 години, студентите и пенсионерите ползват петдесет процента намаление. Редовната цена за чужденци е 1000 египетски лири (приблизително 33 долара) и 500 лири (16 долара) за младежи и студенти. 

Откриването на Големия египетски музей се очаква от години. Египетските власти обявиха, че планират бляскава церемония, сравнима със “Златния парад на фароните”, с който мумиите на осемнадесет фараона и четири царици бяха пренесени в новия Национален музей на египетската цивилизация в Кайро.  

Музеят в Гиза, който се изгражда върху площ от над 480 хиляди кв. м, е проектиран като най-големия музей в света, посветен на една цивилизация. Сред експонатите ще бъдат над пет хиляди артефакта от гробницата на момчето-фараон Тутанкамон, които ще бъдат показани на едно място за първи път от откриването им преди столетие. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати