Новини Събития

Дъблин превръща района около каналите си във велосипедни алеи

   
Дъблин превръща района около каналите си във велосипедни алеи

Ирландската столица е напът да завърши екологичния си проект, в рамките на който до 2025 г. ще бъдат създадени нови велоалеи и пешеходни пътеки. Изглежда, че Дъблин скоро ще се присъедини към Копенхаген и Амстердам като един от най-добрите велосипедни градове в света. Управата на ирландската столица разкри, че ще създаде чисто нова велосипедна мрежа край каналите си. В рамките на проекта Royal Canal в Северен Дъблин ще бъде превърнат в прекрасно зелено пространство с дължина 2,1 км, което е част от градската стратегия Greenways, създаваща маршрути без автомобили за насърчаване на устойчивото пътуване.

Това е ход, който ще зарадва както любителите на градската среда, така и на природата, тъй като новият Greenway ще позволи на велосипедистите да пътуват от артистичния квартал Phibsborough до Силициевите докове и река Лифи. В допълнение към всичко това ще има рампи за достъп, пешеходни пътеки и нов обществен площад за пешеходците.

Сега мрежата за активно придвижване в града е дълга само 10 километра, но общинският съвет се надява през следващите осем години да добави към нея цели 310 километра.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати