Турагенции

Юзит Калърс пусна платформа за резервации на самолетни билети и круизи

   
Юзит Калърс пусна платформа за резервации на самолетни билети и круизи
Елена Иванова представи новата платформа ORI
  Мирослав Иванов

Една от големите туристически агенции в България – „Юзит Калърс“ (Usit Colours), пусна онлайн платформа за резервации на самолетни билети и круизни пътувания. Тя се казва ORI и беше презентирана пред туристически агенти от цялата страна по време на изложението „Ваканция и СПА Експо“. Разработена е именно да подпомага туристически агенции да търсят, резервират и издават лесно самолетни билети и да правят резервации за круизни пътувания. Не е насочена към крайни клиенти.

„Платформата ORI събира на едно място всички самолетни билети, предлагани от авиокомпаниите и круизните концерни“, заяви Елена Иванова, мениджър „Продажби“ в „Юзит Калърс“. Софтуерните решения са базирани на най-популярната на българския пазар дистрибуционна система – Amadeus. ORI има изградена директна API връзка с „Луфтханза груп“.

„Това е изцяло наша разработка, а не е адаптирана чужда платформа. Това ни дава възможност да отговорим изцяло на нуждите на агенциите на българския пазар. В ORI ще намерите както цени, които виждат IATA агенциите в глобалните резервационни системи, така и директни тарифи на авиокомпании. Ще намерите и предложенията на най-продаваните на българския пазар круизни компании, с реална информация за цени и наличности и ще имате възможност да резервирате“, обясни Елена Иванова.

Платформата е разработена от Радомир Русев, ИТ експерт и познато лице в туризма. Той обяви, че платформата има много лесен и удобен интерфейс за работа на български език. В нея може да се търсят в реално време цени и условия на всички редовни авиокомпании, чиито билети могат да бъдат издавани на нашия пазар. Получавате директен достъп до цени и наличности на превозвачи като Луфтханза, Австрийски авиолинии и Швейцарските авиолинии, с което можете да оферирате на вашите клиенти най-ниските тарифи на тези превозвачи, които не са налични в стандартните резервационни системи, подчерта Русев. В бъдеще се предвижда да бъдат включени и нискотарифните авиокомпании в ORI, но без Ryanair, която на този етап не присъства в никакви резервационни системи.

„Постоянно правим ъпдейти и обновяваме платформата. Не сме зависими от външни системи“, каза Радомир Русев.

 Радомир Русев е разработил платформата ORI

Чрез ORI се получава достъп до функционалност за издаване на самолетни билети, без значение от работното време на обслужващата агенция, а клиентите могат да бъдат обслужвани 24/7, каза Елена Иванова. Освен това агентът има достъп до всички свои резервации и издадени билети. Всеки има свободата да създаде и приложи собствена търговска политика и такса за обслужване. Работи се с възможности за отложено плащане, допълни Иванова.

По отношение на продажбата на круизи отново платформата дава улеснение, защото предлага удобен интерфейс за работа на български език. Туристическите агенции получават достъп до хиляди круизни оферти, предлагани от едни от най-популярните компании на българския пазар. В реално време могат да бъдат търсени оферти, крайни цени, наличности и типове каюти. Разполага с подробна информация на български език за кораби, маршрути и други детайли, свързани с круизните пътувания.

„Юзит Калърс“ е една от най-големите туристически агенции в България и позната в организирането на студентските бригади в САЩ. Създадена е преди повече от 20 години и е лицензирана от IATA (International Air Transport Association) агенция за издаване на самолетни билети. Работим както с крайни и с корпоративни клиенти, така и с други фирми в туризма – туристически агенти и туроператори. От над 10 години започна да предлага и круизни пътувания. До момента е обслужила над 10 000 клиенти, които е пратила на круизи. Собственици на компанията са Росица Панчева (46% дял), която е и управител, показва справка в Търговския регистър. Елена Иванова е с 23%, а Лотар Шмиц с 20%. По-малки дялове имат Кирил Лазаров, Румяна Механджиева, Борис Боев и Евгения Недева.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати