Новини Събития

Тайван плаща на туристите, за да го посетят

   
Тайван плаща на туристите, за да го посетят

Премиерът на страната Чен Чиен-джен обяви, че правителството има за цел да привлече шест милиона туристи през 2023 г.

Пътуванията се завръщат, но повишаващите се цени на самолетните билети разколебават мнозина да предприемат полет на дълги разстояния. Дестинациите обаче правят всичко възможно, за да насърчат посетителите и да стимулират икономиките си.

Така постъпва и Тайван. Страната планира да предложи на туристите по 165 долара, за да почиват там. Парични награди ще бъдат предлагани и на туристически групи, за да ги насърчат да посетят острова.

В четвъртък премиерът на Тайван Чен Чиен обяви, че правителството има за цел да привлече шест милиона туристи през 2023 г., да удвои тази цифра през 2024 г., и се стреми към 10 милиона посетители до 2025 г.

500 000 туристи ще получат по 5 000 тайвански долара (165 щатски долара). Помощи в размер до 20 000 тайвански долара (658 щатски долара) ще бъдат предоставени и на 90 000 туристически групи.

Министърът на транспорта заяви, че бонусите ще се изплащат по банков път. Туристите ще могат да го използват за покриване на разходите си в Тайван, включително за настаняване.

Той добави, че мерките са насочени към привличане на повече посетители от ключови пазари, включително Япония, Южна Корея, Югоизточна Азия, Хонконг и Макао, но също от Европа и Америка.

Според данните на Тайванското бюро по туризъм през 2022 г. страната е посетена приблизително от 900 000 входящи посетители. Сред най-големите групи са тези от Виетнам, Индонезия, Япония и САЩ.

Зa cpaвнeниe пpeз 2019 г. Taйвaн пpивлeчe peĸopднитe 11,8 милиoнa мeждyнapoдни тypиcти - нaд 7% пoвeчe cпpямo пpeдxoднaтa гoдинa. Островът отмени ограниченията за влизане през октомври 2022 г., след едно от най-продължителните затваряния на граници в света, допълва CNN.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати