Новини Транспорт

Круизна компания предлага живот на кораб и обиколка на света срещу $8000 на месец

  25.02.2023 11:31  
Круизна компания предлага живот на кораб и обиколка на света срещу $8000 на месец

Американската Victoria Cruises Line има необичайно предложение - един по-различен круиз. Съвсем скоро круизният кораб Victoria Majestic и неговите гости ще започнат да обикалят земното кълбо за неопределено време. Гостите буквално ще се пренесат да живеят на кораба. За разлика от други "жилищни" круизни кораби, пътниците не могат да закупят апартамент или каюта. Вместо това Victoria Cruises Line предлага минимум 37-месечен наме, въпреки че повечето от наемателите са подписали по-дълги договори. Най-възрастния наемател е на цели 90 години, разказва Business Insider.

За колкото по-дълго време се наеме апартаментът или каютата, толкова по-голяма е отстъпката. Най-евтината стандартна вътрешна каюта е 8 000 долара на месец за двама души с депозит от 30 000 долара. Тази каюта с площ от 20 квадратни метра, има две малки легла, които могат да се слеят в двойно легло queen size, диван, бюро и баня. Вътрешните каюти нямат прозорци с изглед към океана.

За сравнение, най-скъпият апартамент с веранда ще струва 35 000 долара на месец за двама души, с депозит от 80 000 долара. Тук пътниците могат да спят на двойно легло в апартамента с площ от около 117 квадратни метра, един разтегателен диван, вана, всекидневна, трапезария и съблекалня, килер и баня за гости. Въпреки по-високата си цена, този апартамент вече е резервиран.

Цените на всички каюти и апартаменти включват храна и напитки. На борда има още 10 палуби, четири ресторанта, два басейна (включително един с подвижен покрив) и удобства като баскетболно игрище.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати