Събития Хотели

Албена се представи в Лондон като тенис дестинация

   
Албена се представи в Лондон като тенис дестинация

Туроператорът „Фламинго турс“ организира заедно с търговското аташе на България във Великобритания Красимир Киряков презентация на курорта Албена като тенис дестинация. Представянето се състоя вчера в посолството ни в Лондон, на което присъстваха над 40 представители на тенис клубове и туроператори от Англия. Туристическата компания е собственост на „Албена“ АД.

„Подобна инициатива се прави за първи път и това е голяма реклама за туризма и възможностите, които предлага България като тенис дестинация“, заяви за TravelNews Красимир Киряков. Според него страната ни има голям потенциал да организира световни състезания и турнири.

Курортът Албена разполага с модерен тенис център, който отговаря на високите стандарти на Международната тенис федерация (ITF), каза Станислав Стилянов, ръководител „Реклама и връзки с обществеността“ в „Албена“ АД. Центърът предлага 22 открити и 3 закрити тенис корта. Комплексът има професионални треньори по тенис и отлични условия за организиране на турнири, лагери и състезания от различен тип. Сред основните партньори на Албена е Dreisam tennis academy – германско тенис училище за професионални и хоби играчи.

Всички открити тенис кортове разполагат с червени настилки, тип „Шамот“, както и осветление за вечерни занимания. Закритите тенис кортове имат гладка повърхност с полиуританово покритие тип „Конника“, осветление и климатизация.

Албена има отлични условия за тенис туризъм

Преди време думите тенис и туризъм вероятно биха звучали леко странно и дори нетипично, но към днешна дата тенис туризмът е интригуваща възможност за всеки, който е почитател на пътуванията и този конкретен спорт. Три са най-големите дестинации за тенис туризъм в момента, които гарантират порция тенис от най-високо качество, гарнирана с автенична атмосфера.

На първо място това е "Синсинати мастърс" (Синсинати, САЩ). Тематичният турнир "Сисинати мастърс" е на твърда настилка, който по традиция се провежда всяка година през месец август, като през 2017-та именно тук Григор Димитров успя да спечели първата си титла от сериите мастърс. С рекорден брой титли в този турнир пък е легендата Роджър Федерер със 7. Това е и тенис турнира с най-голяма продължителност в САЩ от турнирите, провеждащи се в един и същи град. От друга страна в Синсинати има достатъчно качествени хотели, някои от които са в близост до галерията за модерни изкуства на града. А от гледна точка на кулинарните предложения, освен на традиционния фаст фуд, тук можете да се насладите и на различни видове храна, включително и традиционни френски ястия.

На второ място е "Ю Ес Оупън" (Ню Йорк, САЩ). Това е турнир, който едва ли се нуждае от представяне, като това е четвъртият и последен турнир от серията голям шлем за всяка календарна година. Именитата надпревара започва своето съществуване през далечната 1881-ва година, като от тогава насам редица тенисисти са печелили турнира, някои от които по няколко пъти. Един от рекордьорите и все още активно състезаващ се играч е Роджър Федерер с 5 титли, като според предварителните тенис залагания за победител на "Ю Ес Оупън" 2021, маестрото е с кофициент от 9.00 за краен успех.

Освен това, местата за наставяне в района не са едно или две, като хотелите в Queens може и да не са от най-бляскавите, но там може да намерите страхотна храна. Опциите ви за хапване в непосредствена близост до корта пък са доста на брой, като естествено преобладават телешките стекове и пилешките бургери.

На трето място е "Чайна Оупън" (Пекин, Китай). Едноименният АТП турнир в китайската столица обикновено се провежда в началото на месец октомври всяка година. "Чайна Оупън" се провежда в China National Tennis Center, намиращ се в бившето олимпийско селище, построено за олимпийските игри в Пекин през 2008-ма година. Относно местата за отсядане, в околността има хотели, които са само на малко повече от километър пешеходно разстояние, които предлагат добри условия за отсядане. А за хапване задължително трябва да се пробва местният Dadong Roast Duck за едно автентично изживяване.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати