Новини Турагенции

Испански туроператор очаква повече български туристи през тази година

  26.02.2023 12:42  
Испански туроператор очаква повече български туристи през тази година
Боян Ангелов започва да води испански туристи в България от 2024 г.
  Мирослав Иванов

Испанският туроператор Samsara Travel очаква сериозно завръщане на българските туристи в Барселона, курортите Коста Брава, Коста дел Маресме и остров Тенерифе през тази година. Заради пандемията имаше голям отлив, но през 2023 г. се надяваме да надминем нивата на 2019 г, заяви за TravelNews Боян Ангелов, управител на компанията, която е базирана в Барселона и е специализирана в посрещането на български групи, хотелско настаняване, трансфери и екскурзоводско обслужване. Тя се представи за първи път на изложението „Ваканция и СПА Експо“ в София, като търси български партньори в лицето на туроператорите и туристическите агенти.

„Преди пандемията посрещахме по над 2000 българи на година. През 2023 г. очакваме да надминем тази бройка“, каза Ангелов. Групите пристигат основно в Барселона с полетите на „Раян ер“, „Уиз ер“ и „България Еър“. През тази година туроператорът ще посреща и българи по организирани чартъри на остров Тенерифе (Канарските острови).

От април 2024 г. Samsara Travel ще започне да води испански туристи в България. „Привличат ги бившите държави от социализма и все повече търсят да ги посетят и да се запознаят на място как са живели хората в комунизма“, обясни Боян Ангелов. България също им е интересна и тези, които са били вече в страната, са доволни от храната и красивата природа, допълни той. Според него българското Министерство на туризма трябва да започне да промотира държавата в Испания, защото е голям пазар и хората са с близък манталитет. Освен това търсят много еко туризъм и природа.

Групите ще бъдат между 20 и 30 човека, като ще има различни опции от 3-дневни програми до 9 дни с обиколка на България. Samsara Travel ще предлага цялостен пакет със самолетни билети, хотелско настанявене, трансфери и екскурзоводско обслужване. Боян Ангелов подчерта, че испанците се насочват към туризъм със зелени политики. Търсят в чужбина хотели и дестинации, които са въвели такива мерки. Също така и предпочитат екологичен транспорт при обиколките.

Мирослав Иванов