Събития

Великобритания с кампания за туризма: Вижте нещата по различен начин

   
Великобритания с кампания за туризма: Вижте нещата по различен начин

„Вижте нещата по различен начин“ е новият слоган на рекламната кампания за туризма на Великобритания, съобщава VisitBritain, националната туристическа организация на страната. Тя ще показва Великобритания като динамична, разнообразна и вълнуваща дестинация.

Първата фаза на кампанията за 2023 г. е с бюджет от 9,8 милиона британски лири и ще продължи до началото на пролетта с фокус върху пазарите, където VisitBritain отбелязва силно възстановяване, включително САЩ, Канада, страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив (GCC) и европейските пазари, най-вече Франция , Германия и Испания.

В Европа и Персийския залив темата „Spilling the Tea on Great Britain“ подчертава любовта на британците към чая, показвайки на посетителите, че „каквато и да е вашата чаша чай, ние го имаме“. В Канада и САЩ кампанията е наречена „Fake (Br)it Till You Make It“ и ще подчертава регионалното многообразие на Великобритания.

Патриша Йейтс, главен изпълнителен директор на VisitBritain, обяви: „Нашият приоритет е да надградим възстановяването на туризма, което наблюдаваме, като се конкурираме на пазари, където виждаме силен растеж, използвайки нарасналото туристическо търсене сега, за да стимулираме резервациите.

Кампанията акцентира върху събития във Великобритания през 2023 г., като коронацията на крал Чарлз III и домакинството на Ливърпул на финала на конкурса за песен на Евровизия. Двете събития са през май.

VisitBritain призова туристическите фирми, атракции и дестинации да се включат, като споделят местни преживявания, които популяризират своеобразието на Великобритания в техните собствени канали, използвайки хаштага #lovegreatbritain.

Последната прогноза на VisitBritain за 2023 г. е разходите на чуждестранни посетители в Обединеното кралство да достигнат 29,5 милиарда британски лири, което е с 4% повече спрямо рекордните разходи за всички времена от 28,4 милиарда британски лири през 2019 г.

Великобритания се очаква да посрещне 35,1 милиона туристи през тази година, което е 86% от нивото на 2019 г.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати