Турагенции

Онекс тур организира чартъри до Тунис от 22 май

   
Онекс тур организира чартъри до Тунис от 22 май

Чартърите към Тунис се завръщат и интересът към тях е по-силен от всякога. През последните години северноафриканската страна се наложи като любима сред българите със своите достъпни цени, красиви плажове, висококачествените 5-звездни комплекси и интересните забележителности. Това прави туристическата услуга в Тунис изключитлено комплексна и предпоставките за летуване там са много.  

“Онекс тур” е един от туроператорите, който сериозно залага на Тунис като лятна дестинация и за поредна година организира чартъри до атрактивната страна. Интересното е, че тази година компанията ще пусне чартъри не само до континентален Тунис, ами и до остров Джерба, който остава една от най-добре пазените туристически тайни. Това е романтичен, красив и безкрайно спокоен остров, което го прави идеалното място за всяка релаксираща почивка.  

“Почивките както на острова, така и на континенталната част от Тунис засега са най-популярни. Предлагаме още и “Гранд Тур”, който съчетава обиколни екскурзии на Тунис и Джерба, а “Открийте Тунис” е другата ни екскурзионна програма, която е подходяща за разглеждане на местните забележителности”, коментира пред TravelNews Елица Широкодолска, маркетинг мениджър на “Онекс тур”.  

Чартърите до Енфида  

започват от 23 май 2023 г. и ще се провеждат до 3 октомври. Полетите на авиокомпанията BH Air ще се осъществяват всеки вторник. Същият превозвач ще обслужва и чартърите до острова, които ще са в понеделник, започвайки от 22 май до 2 октомври. Цените стартират от 759 евро за двама, като в сумата са включени самолетни билети, настаняване, трансфери и медицински застраховки. 

“Екскурзиите са на по-високи цени от почивките, но това се дължи на факта, че в тях са включени всички забележителности по програмата. Всеки може да се запише и допълнително на тези екскурзии, но пълният пакет се предлага както в “Открийте Тунис”, така и в “Гранд тур””, обясни Широкодолска. 

Сред най-популярните избори  

е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хорта, посетили екскурзуята, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания.  

Друга екскурзия, която от “Онекс тур” препоръчват, е тази до Сиди Бу Саид. Това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин. Наричат го още тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера в него и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела. 

Като цяло Тунис има много богата история с безкрайни възможности за дневни екскурзии. Страната е била кръстопът на цивилизации и днес има богата история от 3000 години. Римляни, араби, турци, финикийци и накрая французите са дали някакъв елемент от културата, която днес съставлява съвременен Тунис. Човек може да се запознае с тези детайли в дълбочина по време на обиколните турове в амфитеатъра в Ел Джем, старата столица Картагена и най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. Отделно Сус и Хамамет сами по себе си са големи градове с богата история, където може да посетите Стария град, пазара и джамиите, които са в традиционен арабски стил. Те са и известни туристически курорти.  

Освен с културни паметници, Тунис изпъква и със забавления, ресторанти и нощен живот. Това го прави една уникална дестинация с много възможности както за обиколки, така и за релакс. Неслучайно много от летуващите я предпочитат пред добре познатите ни Турция и Гърция. Подобна почивка в Северна Африка гарантира топло време, екзотични плажове и много позитивни изживявания. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати