Новини Турагенции

Дубай през март и април с ТЕЗ Тур

   
https://www.teztour.bg/page/dubai.bg.html

Дубай е един от най-ярките и лесно разпознаваеми градове в света. Почти няма човек, който да сбърка характерните за емирството лазурни води, топло слънце и модерни сгради. Процъфтяващ като основния търговски център на средния изток, оживеният Дубай се превърна в най-желаната туристическа дестинация през последното десетилетие. Поради големия интерес към Обединените арабски емирства, почивките там стават все по-изгодни и достъпни. За това и “ТЕЗ Тур” се стреми да осигури едно истински луксозно преживяване в най-бляскавия град.  

Туроператорът организира програми с директни полети на авиакомпанията Fly Dubai. В момента има потвърдени програми с начални дати 5 март, 12 март и 30 април. Те са с 5 нощувки, а за тези, които искат да се насладят на по-дълъг престой, “ТЕЗ Тур” предлага екскурзия с 6 нощувки, стартираща на 1 април. Цените започват от 536 евро на човек, като в пакета влизат самолетните билети София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai, 20 кг чекиран багаж, 7 кг ръчен багаж, летищни такси, трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус и 5/6 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. Туристите също ще бъдат придружавани от представител на фирмата през целия си престой. Също така на всеки се полага медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на „Евроинс“ с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19. 

“Хотелите ни са разположени, както в сърцето на Дубай, така и в спокойния туристически квартал Джумейра. Препоръчваме на туристите, които искат по-активна програма и повече обиколки в града, да изберат хотел в Дубай сити, а онези, които искат да релаксират - да се ориентират към квартала. Той разполага със собствена плажна зона и много възможности за почивка”, изтъква Милена Недялкова, маркетинг мениджър в "ТЕЗ Тур". 

Пътешествениците ги очаква и туристическа обиколка на старата част на Дубай на български език. Макар Старият град да е пълен с културни и исторически структури, той предлага и една много по-съвременна обстановка. Там могат да бъдат открити някои от внушителните за Дубай забележителности като The Dubai Fountain, паркът Burj, търговския център Souk Al Bahar и много жилищни сгради в типичен арабски стил, които впечатляват със земните си цветове и нестандартна архитектура. Тези забележителности със сигурност изпъкват на фона на луксозните небостъргачи и скъпите коли, което ги прави особено интересни и привлекателни за туристите.  

Емирството предлага най-разнообразни развлечения и без съмнение всеки ще успее да открие своето - дали ще е част от атракциите на хотелите, шопинг разходки или почивка на плажа. Интересно е, че Дубай държи някои от световните рекорди на Гинес и това несъмнено също привлича множество посетители. Сред най-впечатляващите рекордьори са Бурж Халифа - най-високата сграда в света със впечатляващите си 828 метра и Deep Dive Dubai - най-дълбокият басейн в света, който обхваща малко над 60 метра. Това е само една малка част от впечатляващите места в емирството. 

“Една от най-интересните забележителности освен Бурж Халифа, несъмнено е Miracle Garden. Това е уникален парк с невероятни скулптури и картини, нарисувани с цветя и растения. Обстановката там е същински магическа! Нашите туристи често избират и да посетят AQUAVENTURE и Абу Даби”, споделя още Недялкова. 

Турът в Абу Даби е целодневен и включва посещение на джамията, време за снимки с гледка към Emirates Palace и Ферари център, както и  разглеждане на джамията Шейх Зайед. Несъмнено това е една от съвременните забележителнсоти, които не трябва да се изпускат. Посещението на Абу Даби може да потопи всеки в собствена магнетична арабска приказка, а това чувство е неописуемо.  

AQUAVENTURE от друга страна е друг рекордьор на Дубай, а именно аквапаркът с най-много пързалки. Той е идеално забавление както за малки, така и за големи, изпълнен е с много атракции за деца, лежерни водни забавления и екстремни преживявания. Това го прави особено популярен избор, тъй като всеки може да открие нещо подходящо в аквапарка.   

Това са само част от допълнителните екскурзии, които “ТЕЗ Тур” предлага. Сред останалите са сафари в пустинята, плуване с делфини, посещение на Музея на бъдещето и тур до Palm View и Palm Jumeirah. 

Обединените арабски емирства ще ви оставят приятно изненадани.Дубай не привлича само с блестящите модерни сгради и шопинг туризъм,  а предлага богата история, красиви гледки, много възможности за плаж и релакс и обслужване, което надвишава и най-смелите ви мечти. Мястото осигурява перфектния баланс между динамичността на големия град, луксозната обстановка и спокойствието. Несъмнено това го прави подходящ за всеки тип почивка! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати