Новини Хотели

Петзвездният хотел L'Ambassade de Katarzyna ще предлага винен туризъм

   
Петзвездният хотел L\'Ambassade de Katarzyna ще предлага винен туризъм
Така ще изглежда новият бутиков хотел
  Катаржина Естейт

Българският туризъм се олицетворява най-добре със закътаните хотели на живописни места. Вълшебните кътчета в страната са много, но несъмнено едно от най-магнетичните места е Родопите. Там може да се открият много забележителни места, но най-новото предложение идва от винарната Katarzyna Estate. 

Заобиколен от красиви лозови насаждения в местността Бялата пръст, разположен съвсем наблизо до избата Katarzyna, известна със своята интересна архитектура и производство на висококачествени вина, е изграден най-новият проект на компанията – петзвездният хотел L'Ambassade de Katarzyna. Той ще заработи през юли тази година и се намира в землището на Свиленград и е близо до границите с Гърция и Турция. 

“Бутиковият хотел ще се превърне в една от най - атрактивните винени дестинации в света и ще привлича посетители  не само от България, но и чужденци, за да затвърди името ни като част от световната карта за винен туризъм”, обяви пред TravelNews Цветелина Николова, управляващ директор на групата „Katarzyna Estate" и „Платинум Брандс“. Хотелът е разположен в сърцето на живописни собствени масиви лозя и ще разкрие местния тероар, културата, кухнята и уникалността на нашата земя. Общата концепция е да отговаря на духа на локацията, типа на предлагания алтернативен туризъм, климатичните особености и същевременно да разказва на посетителите за многопластовите древни културно-исторически следи в региона, непосредствено до крепостта Мезек.  

Мястото не е случайно и поради факта, че тероарът в този регион е с тройно почвено преплитане, което е изключително рядко срещана природна даденост. Това е детайл важен за всяка винена дестинация, тъй като в света на виното „тероар“ е една многопластова концепция за отношенията между земя, лоза и човек, подчерта Цветелина Николова. За винарите от Стария свят тероарът е философска рамка, на която са подчинени цели закони. Това само доказва качеството на вината на Katarzyna и потенциала на имението да бъде топ винена дестинация.  

L'Ambassade de Katarzyna ще има запомняща се натурална архитектурна визия, с пространства с изявена визуална връзка между екстериор и интериор, даващи възможност на посетителите да усещат заобикалящия естествен ландшафт. Пространствата в хотела ще са големи и просторни, декорирани предимно с естествени материали, винарски етно елементи и предмети, характерни за региона от древността.  

Хотелът ще разполага общо с 35 помещения - 29 стаи двойни стаи, 5 апартамента и 1 джуниър суит, които ще бъдат изискани и в съчетание на етно елементи с внимателно балансирани съвременни тенденции. Всяка стая ще е индивидуално декорирана с елегантни мебели и уникална селекция от различни предмети, предлагащи на гостите просторен интериор, който удовлетворява желанието им за уединение. В хотела ще има уелнес център, който ще разполага с вътрешен и външен басейни, джакузи, класическа сауна, хамам, винена терапия, както и зона за фитнес. За уединение и пълно възстановяване след басейна и другите уелнес активности, ще има на разположение център за релакс. Ще има и няколко стаи за масаж за различни видове терапии.  

“Все повече клиенти търсят различни и интересни дестинации, главно водени от желанието да изживеят нови неща и търсейки комбинация от висококачествена храна, вино, добро обслужване, природа и индивидуална красота”, изтъкна Цветелина Николова. Именно това желание води Katarzyna и им помага по пътя към създаването на уникално място, което да съчетава всички природни богатства на родопския край. В бутиковия хотел ще откриете магията на вкусовете, съчетани с изискани вина на избата, носители на множество награди от най-реномираните световни винени конкурси.  

Една от основните цели на създателите е чрез качеството на кухнята да покажат различни кулинарни култури. В L'Ambassade de Katarzyna гостите могат да очакват интернационални комбинации между храна и вино, която прави менюто разнообразно и интересно. Виното е важна част от много култури и с подобен тип кухня, хотелът ще предлага неповторимо околосветско пътешествие за сетивата. Разбира се, ще има и местни ястия - както български, така и регионални родопски с перфектно съчетано вино. Имението разполага със собствени градини с плодове и зеленчуци. Така пътят на свежите продукти от градините до масата е кратък, а ястията приготвени с тях, отговарят на най-високите изисквания за свежест и неповторим вкус. 

Виненият туризъм тепърва ще се развива в България, но плодовитата ни земя и уникалната природа дават идеалните условия той да се наложи на международния пазар. С бутикови хотели като L'Ambassade de Katarzyna, които сами по себе си са луксозно преживяване, с добро добро обслужване и отношение, България има потенциал да достигне Франция, Италия и Португалия.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати