Новини Хотели

Петзвездният хотел L'Ambassade de Katarzyna ще предлага винен туризъм

  28.02.2023 12:29  
Петзвездният хотел L\'Ambassade de Katarzyna ще предлага винен туризъм
Така ще изглежда новият бутиков хотел
  Катаржина Естейт

Българският туризъм се олицетворява най-добре със закътаните хотели на живописни места. Вълшебните кътчета в страната са много, но несъмнено едно от най-магнетичните места е Родопите. Там може да се открият много забележителни места, но най-новото предложение идва от винарната Katarzyna Estate. 

Заобиколен от красиви лозови насаждения в местността Бялата пръст, разположен съвсем наблизо до избата Katarzyna, известна със своята интересна архитектура и производство на висококачествени вина, е изграден най-новият проект на компанията – петзвездният хотел L'Ambassade de Katarzyna. Той ще заработи през юли тази година и се намира в землището на Свиленград и е близо до границите с Гърция и Турция. 

“Бутиковият хотел ще се превърне в една от най - атрактивните винени дестинации в света и ще привлича посетители  не само от България, но и чужденци, за да затвърди името ни като част от световната карта за винен туризъм”, обяви пред TravelNews Цветелина Николова, управляващ директор на групата „Katarzyna Estate" и „Платинум Брандс“. Хотелът е разположен в сърцето на живописни собствени масиви лозя и ще разкрие местния тероар, културата, кухнята и уникалността на нашата земя. Общата концепция е да отговаря на духа на локацията, типа на предлагания алтернативен туризъм, климатичните особености и същевременно да разказва на посетителите за многопластовите древни културно-исторически следи в региона, непосредствено до крепостта Мезек.  

Мястото не е случайно и поради факта, че тероарът в този регион е с тройно почвено преплитане, което е изключително рядко срещана природна даденост. Това е детайл важен за всяка винена дестинация, тъй като в света на виното „тероар“ е една многопластова концепция за отношенията между земя, лоза и човек, подчерта Цветелина Николова. За винарите от Стария свят тероарът е философска рамка, на която са подчинени цели закони. Това само доказва качеството на вината на Katarzyna и потенциала на имението да бъде топ винена дестинация.  

L'Ambassade de Katarzyna ще има запомняща се натурална архитектурна визия, с пространства с изявена визуална връзка между екстериор и интериор, даващи възможност на посетителите да усещат заобикалящия естествен ландшафт. Пространствата в хотела ще са големи и просторни, декорирани предимно с естествени материали, винарски етно елементи и предмети, характерни за региона от древността.  

Хотелът ще разполага общо с 35 помещения - 29 стаи двойни стаи, 5 апартамента и 1 джуниър суит, които ще бъдат изискани и в съчетание на етно елементи с внимателно балансирани съвременни тенденции. Всяка стая ще е индивидуално декорирана с елегантни мебели и уникална селекция от различни предмети, предлагащи на гостите просторен интериор, който удовлетворява желанието им за уединение. В хотела ще има уелнес център, който ще разполага с вътрешен и външен басейни, джакузи, класическа сауна, хамам, винена терапия, както и зона за фитнес. За уединение и пълно възстановяване след басейна и другите уелнес активности, ще има на разположение център за релакс. Ще има и няколко стаи за масаж за различни видове терапии.  

“Все повече клиенти търсят различни и интересни дестинации, главно водени от желанието да изживеят нови неща и търсейки комбинация от висококачествена храна, вино, добро обслужване, природа и индивидуална красота”, изтъкна Цветелина Николова. Именно това желание води Katarzyna и им помага по пътя към създаването на уникално място, което да съчетава всички природни богатства на родопския край. В бутиковия хотел ще откриете магията на вкусовете, съчетани с изискани вина на избата, носители на множество награди от най-реномираните световни винени конкурси.  

Една от основните цели на създателите е чрез качеството на кухнята да покажат различни кулинарни култури. В L'Ambassade de Katarzyna гостите могат да очакват интернационални комбинации между храна и вино, която прави менюто разнообразно и интересно. Виното е важна част от много култури и с подобен тип кухня, хотелът ще предлага неповторимо околосветско пътешествие за сетивата. Разбира се, ще има и местни ястия - както български, така и регионални родопски с перфектно съчетано вино. Имението разполага със собствени градини с плодове и зеленчуци. Така пътят на свежите продукти от градините до масата е кратък, а ястията приготвени с тях, отговарят на най-високите изисквания за свежест и неповторим вкус. 

Виненият туризъм тепърва ще се развива в България, но плодовитата ни земя и уникалната природа дават идеалните условия той да се наложи на международния пазар. С бутикови хотели като L'Ambassade de Katarzyna, които сами по себе си са луксозно преживяване, с добро добро обслужване и отношение, България има потенциал да достигне Франция, Италия и Португалия.  

Йоана Шомова Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати