Транспорт Турагенции

Резервациите за круизи са обещаващи за 2023 г.

   
Резервациите за круизи са обещаващи за 2023 г.
Корабът MSC World Europa е много търсен и от българите за плаванията из Европа
  Crusit.bg

Резервациите на българи за круизи са обещаващи за тази година и ще реализираме ръст спрямо предпандемичната 2019 г. Това обяви за TravelNews Борис Боев, мениджър „Продажби“ в Crusit.bg, която платформа е собственост на туроператора „Юзит Калърс“. „Записванията вървят много добре и се надяваме да не случи отново нещо по света. Тази година ще е много богата на круизи в Европа“, коментира той. Според Боев нивата на пътувания по круизи през миналата година почти са се доближили до 2019 г. Компанията обслужва над 2000 българи годишно, като за 10 години е изпратила на круизи над 10 000 туристи.

Най-голямо остава търсенето на пътешествия из Средиземно, Егейско и Адриатическо море, като се предпочитат тръгвания от пристанищата в Генуа и Чивитавекия - Рим (Италия), Пирея (Гърция), Барселона (Испания). Основно са предпочитани заради удобните и евтини полети на нискотарифните авиокомпании. Най-много се търсят обиколките на Италия, Южна Франция и Испания.

Започва да се засилва и интересът към Северно море, където българите все повече искат да видят фиордите, каза Борис Боев. Crusit.bg има най-много организирани програми за там с представител на компанията, който води групите. В пакетите на круизите влизат още и трансфери от летищата до самите пристанища. Засега далечните дестинации в Карибския басейн, САЩ, Африка и Азия са по-малко търсени.

Борис Боев обясни, че най-предпочитани от българите са корабите на MSC Cruises, които инвестират огромни средства в развитието им и разнообразието на услугите. Круизната компания има най-младата флотилия в сравнение с останалите конкуренти. Всички лайнери са произведени след 2000-та година, като по-старите от тях вече са обновени. Най-големият им и нов модерен кораб - MSC World Europa, ще плава за първи път у дома в Европа през тази година. Той ще прави круизи из Средиземно море, след като през зимата обикаляше арабските страни. Лайнерът беше официално открит през декември с бляскава церемония в Доха (Катар). В него могат да бъдат настени 6762 човека, като е най-екологичният голям кораб. MSC отавна залага на зелена политика и опазването на околната среда и водите.

Според Борис Боев търсенето към кораба MSC World Europa е огромно, дори и сред българите. Много дати за лятото вече са заети. Компанията MSC в момента има промоция за всичките си кораби – All in plus. Отплавай към Средиземноморието, Карибите и Скандинавските страни с MSC Cruises на супер цена с включени напитки и интернет на борда. Промоцията важи за избрани летни круизи от април до октомври 2023 година. Получавате двете най-желани екстри за круизите през последните години - пакет напитки Easy Plus Package и интернет - и спестявате €166 на човек. Периодът на кампанията е до 31.03.2023 г. или до изчерпване на наличните места. Включва всички напитки на стойност до 8 € / 9 $ включително.

По този начин може да се насладите на свободата да задоволите жаждата си във всеки един момент със специална селекция от домашни вина на чаша, наливна бира, селекция от класически коктейли, безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове, бутилирана минерална вода (500 мл, 750 мл и 1 л) и класически топли напитки (еспресо, капучино, лате, чай). В допълнение, ползвате и 10% отстъпка от цената на всички бутилирани вина. EASY PLUS PACKAGE обхваща всичко горепосочено в баровете, бюфетите и основния ресторант. Нещо повече, той включва и специализираните ресторанти като Ocean Cay и други ексклузивни локации, но не включва други специализирани ресторанти и специалните заведения като Venchi 1878, кафе Lavazza, магазин Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato и Starship Club. В пакета влиза и безплатен интернет достъп, без стрийминг, за 1 устройство на човек. Максимум 2 на каюта.

Например цените на пакетите с All in plus на кораба MSC FANTASIA започват от 239 евро на човек в каюта без прозорец за 6 дни круиз между Португалия, Франция, Белгия и Дания. С промоционалния пакет напитки All in plus цената е 439 евро на човек, а за каюта с прозорец – 459 евро на човек. Датата на отплаване е 23 април 2023 г. В сумите не влизат самолетните билети.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати