Новини Транспорт

Инцидент с два самолета на летището в Бостън

   
Инцидент с два самолета на летището в Бостън

Два самолета, които трябваше да излетят от международното летище "Логан" в Бостън тази сутрин местно време, са се ударили леко близо до зоната около изходите, предаде Асошиейтед прес, като се позова на длъжностни лица от Федералното управление по гражданска авиация на САЩ.

Инцидентът станал, докато съоръжение за теглене и бутане на самолети е избутвало самолет на авиокомпания „Юнайтед еърлайнс“ към пистата за излитане. Дясното крило на машината, изпълняваща полет за летище "Нюарк" в Ню Йорк, се ударило по време на избутването в опашката на самолет на „Юнайтед еърлайнс“, изпълняващ полет за Денвър, спрял на съседния изход.

И двата самолета са били „Боинг 737 С“. Пострадали при инцидента няма, но самолетите не са могли да изпълнят полетите си. Пътниците от двете машини са били прехвърлени на други самолети и са стигнали до дестинациите си.

Инцидентът се случва седмица след като полет на авиокомпанията „Джетблу“ от Нешвил, кацащ на летище „Логан“ едва избегна сблъсък с чартърен самолет на друга авиокомпания, преминаващ по напречна писта.

През последните няколко месеца бяха регистрирани още няколко инцидента, свързани с безопасността на пътнически самолети. Един от тях се случи на международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк през януари, друг - в Остин, Тексас, през февруари, и един - край бреговете на Хаваите през декември.

Не знам дали мога да кажа, че това е тенденция, но тези случаи са обезпокояващи, заяви миналата седмица председателят на Националния съвет по безопасност на транспорта Дженифър Хоменди. "Ето защо разследваме инцидентите, за да можем да идентифицираме проблемите, особено когато виждаме тенденции, и да ги отстраним, преди да се превърнат в сериозно произшествие", допълни тя.

Директорът на Федералното управление по гражданска авиация Били Нолън заяви миналия месец, че събира екип от експерти, които да преразгледат правилата за безопасност на авиокомпаниите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати