Новини Турагенции

АБТТА свиква общо събрание и ще избира ново ръководство

   
АБТТА свиква общо събрание и ще избира ново ръководство
Асоциацията се ръководи в момента от Димитрина Горанова (в средата) и Даниела Стоева (вляво)
  Мирослав Иванов

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) свиква редовно отчетно-изборно общо събрание, което ще се проведе на 16 март от 15 часа в Гранд хотел „Астория“ в София. Това става ясно от публикувана информация на сайта на организацията. На него ще бъде направен отчет за дейността на управителния съвет, приемане на годишния финансов отчет за миналата година, програмата на дейността и бюджета за тази година. Предвижда се още избор на нов управителен съвет, председател и членове на контролната комисия, се казва още в съобщението.

Председател на АБТТА от април 2021 г. е Димитрина Горанова, която е и управител на „Хепи Тур Груп“. В седемчленния управителен съвет са още Лилия Кирилова от "Хорнит", Росица Панчева, управител на „Юзит Калърс“, Даниела Стоева, управител на „Тандем Травел“ (която е и зам.-председател), Вилия Желязкова, управител на „Вастелс България“, Петър Стоянов, управител на „Луксутур БГ“ и Диляна  Ангелчева, представител на „Касия Тур“.

Най-вероятно сегашното ръководство ще бъде преизбрано за нов мандат, твърдят членове на АБТТА. Организацията е сдружение с нестопанска цел с членове туристически агенции, осъществяващи основно продажба на самолетни билети и акредитирани от  Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), както и други туроператори и агенти. Асоциацията е регистрирана през 1996 г. В момента в нея членуват близо 100 туристически агенции, формиращи 75 % от общия пазарен дял от продажбата на самолетни билети в България с общ годишен оборот от тази дейност около 100 млн. евро. От 2004 година е член в Европейския комитет на асоциациите на туроператорите и туристическите агенции (ЕКТАА), като България е представена от Даниела Стоева, зам.-председател на АБТТА.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати