Новини Транспорт

Луфтханза ще предлага на пътниците собствен апартамент и гурме меню

   
Луфтханза ще предлага на пътниците собствен апартамент и гурме меню

Идеята за комфортно двойно легло по време на дълъг полет звучи прекрасно. Досега приличното пространство за краката изглеждаше лукс, но да разполагаш със собствено легло? Е, това изглежда е повече от добра новина.

За една от големите европейски авиокомпании предлагането на двойни легла при полети на дълги разстояния ще се превърне в норма.

Германският превозвач Lufthansa обяви, че скоро ще осигури "апартамент" в първа класа, който по същество ще предлага на двойките собствена стая. Новата класа на Lufthansa няма да впечатлява просто с двойни легла.

Пътниците ще имат гардероб, маса за хранене, специални гурме менюта, плъзгаща се дървена врата и широки метър седалки. Това ще бъдат едни от най-луксозните възможности за пътуване на дълги разстояния.

Новите двойни легла на Lufthansa са част от по-широк проект за модернизация, наречен Allegris. Очаква се целият план, който включва разделяне на седалките на превозвача на седем класа по маршрутите на дълги разстояния, да струва 2,5 милиарда евро и е планирано да бъде изцяло внедрен до 2025 г.

Кои други авиокомпании предлагат двойни легла? Повече, отколкото си мислите. Qatar Airlines, Etihad и Сингапурските авиолинии предоставят варианти с двойни легла, които, както може да се очаква, са доста скъпи. Цените им варират от около 3 000 долара с Qatar до над 20 000 долара с Etihad.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати