Новини Събития

Над 400 000 туристи са посетили Камбоджа в първите два дни на Фестивала на реката

   
Над 400 000 туристи са посетили Камбоджа в първите два дни на Фестивала на реката

Над 400 хиляди местни и чуждестранни туристи са посетили Камбоджа в първите два дни на Фестивала на реката, който започна във вторник в провинция Кампонг Тхом и ще приключи утре, предаде АКП за БТА. 

Във вторник 18 500 туристи са посетили страната, а на следващия ден - 385 000. Фестивалът се провежда под наслов "Нашата река сега и занапред". Камбоджанският министър на туризма Тхонг Кхон каза, че се очаква седмото издание на Фестивала на реката да привлече най-малко 1 милион посетители. 

Културното мероприятие се стреми да разпространи потенциала за туризъм на камбоджанските крайречни провинции, като насърчи местните хора да допринасят за устойчивото развитие на туризма. 

Тази година в програмата на събитието е включено разнообразие от представления, концерти, местна и международна кухня, изложение на напитки и други дейности. 

Фестивалът на реката се организира всяка година на ротационен принцип от крайбрежните провинции, като първият беше организиран в Кратие през 2015 г., вторият в Стунг Тренг, третият в Кампонг Чам и Тбонг Кхмум, четвъртият в Кандал, петият в Кампонг Чнанг и шестият в Батамбанг.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати