Новини Турагенции

Темпора Травъл отчита увеличен интерес на американски туристи към България

   
Темпора Травъл отчита увеличен интерес на американски туристи към България
Даниела Накова на щанда на България в Берлин
  Мирослав Иванов

Туроператорът „Темпора Травъл“ отчита увеличен интерес на американските туристи за културен туризъм в България и на Балканите тази година. Това обяви за TravelNews Даниела Накова, управител на компанията, която участва в най-голямото туристическо изложение в света – ITB в Берлин. „Търсенето е от висок клас индивидуални клиенти, които предприемат дълги пътешествия по цял свят и търсят автентични преживявания, културни забележителности, и интересни срещи с творци и в нашата дестинация“, подчерта тя.  
Изискванията са за петзвездни хотели, луксозен транспорт и най- високо ниво на обслужване, подчерта Накова. Забелязва се интерес и към съвместни програми между България и Румъния. Комбинирани турове ще има още и между България, Северна Македония, Черна гора, Албания и Косово. Разбира се, и със съседна Гърция, която е много популярна за американските туристи. 
По същите програми има интерес още и от богати туристи от Канада, Мексико и Аржентина, каза Даниела Накова. Според нея засега няма сериозни групи за културен туризъм в България от страна на немскоговорящите пазари – Германия, Австрия, Нидерландия и Швейцария. „При тях се наблюдава страх от войната заради близостта ни до Украйна по Черно море. Тези пазари трудно ще се възстановят на нивата от 2019 г.“, коментира тя.  
„Темпора Травъл“ обаче очаква туристи за къмпинг туризъм от Нидерландия и от Белгия през летния сезон. Обиколните групи с кемпери са по 30-40 човека и пътуват заедно. Те правят обиколка на България и са придружавани от екип на туроператора, като всички служители в него са и екскурзоводи.  
Даниела Накова обясни, че се завръща интересът на австрийците към планинския туризъм в България. Те посещават Рила, Пирин, Родопите и Витоша. За по-екстремните любители се предлага специална програма „По върховете на Балканите“ с катерене на Вихрен, Мальовица и Мусала. Има и комбиниран тур с върховете в Северна Македония. 
Туроператорът разработва и нов продукт с организирани планински пътувания и природни гледки покрай Българското Черноморие. Тръгването е от Дуранкулак и се стига до Резово. Подобни програми са много популярни на Азорските острови и на остров Мадейра в Португалия.

Мирослав Иванов, Берлин 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати