Новини Транспорт

Гръцка авиокомпания предоставя безплатни полети за студенти между Атина и Солун

   
Гръцка авиокомпания предоставя безплатни полети за студенти между Атина и Солун

Безплатни полети за всички студенти между Атина и Солун предоставя от днес гръцката авиокомпания "Скай Експрес" (Sky Express) в сътрудничество с гръцката фирма за рециклиране "ТЕХАН Управление на околната среда", предаде агенция АНА-МПА. Безплатните полети ще продължат до 31 март.

Тази инициатива е хуманитарен жест към студентската общност да продължи безпрепятствено да посещава учебните занятия след фаталната влакова катастрофа в Темпе, Централна Гърция, както и за да улесни придвижването на студентите в страната.

В полетното разписание на авиокомпанията се прибавя по един маршрут всеки петък, събота, неделя и понеделник, предназначен за студенти от държавни и частни университети в Атина и Солун.

Ползвателите на безплатния билет ще трябва да имат валидни студентски документи, които да се представят на проверката преди полета. Всеки билет включва ръчна чанта до 8 кг, чекиран багаж до 23 кг и всички летищни такси.

"Като част от нашата програма за корпоративна социална отговорност, допринасяме за практичната подкрепа на студентите, за да могат да продължат безпрепятствено обучението си, но и да поддържат семейните си връзки, въпреки трудните обстоятелства, които всички преживяваме", заяви главният изпълнителен директор на "ТЕХАН" Панайотис Мургос.

В челен сблъсък на пътнически и товарен влак миналия вторник близо до долината Темпе в Централна Гърция загинаха 57 души, а над 150 пострадаха. Пътуващите са били основно студенти, които са се връщали към учебни занятия в университети в Солун след дълъг уикенд заради празници.

Влаковете в Гърция спряха да се движат след катастрофата заради няколко последователни стачки на железничарите, които протестират срещу състоянието на жп инфраструктурата. Изпълняващият длъжността министър на транспорта Йоргос Герапетритис заяви на заседание на правителството, че железопътният транспорт ще бъде възобновен в края на март със засилени мерки за безопасност, припомня БТА.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати