Новини Събития

В Саудитска Арабия се проведе среща за планирането на Рияд Експо 2030г.

   
В Саудитска Арабия се проведе среща за планирането на Рияд Експо 2030г.

Членовете на проучвателната мисия на Международното бюро за изложения се срещнаха днес с министъра на търговията на Саудитска Арабия Маджид бин Абдула ал Касаби, предаде Саудитската агенция по печата (СПА). По време на срещата те разгледаха кандидатурите за Рияд за домакин на световното изложение Експо 2030.

Делегацията също така се срещна и с министъра на туризма Ахмед бин Акеел ал Хатееб.

"Ние сме на път да развием устойчив туристически сектор и да реализираме обещаващи проекти, които ще превърнат Кралството и по-специално Рияд в една от най-важните туристически дестинации в света. Плановете ни ще допринесат за постигането на целта ни да посрещнем 100 млн. туристи до 2030 г.", заяви той.

Откакто Саудитска Арабия за пръв път отвори врати за международни посетители, настъпиха фундаментални промени в хотелиерската индустрия и страната привлече туристи от цял свят.

Срещата приключи с вечеря, на която присъства и министърът на икономиката и планирането Файсал бин Фадел бин Мохсен ал Ибрахим. Той подчерта усилията на Саудитска Арабия икономиката на страната да се диверсифицира, както и да увеличи дела и приноса към БВП на страната на секторите на икономиката, различни от петролния сектор. Насърчаването на туризма е ключова част от стратегията за икономическа диверсификация.

Откакто Саудитска Арабия отвори вратите си за света за първи път с въвеждането на туристическа виза, посетители от цял свят идват в страната, за да опознаят древната история, да видят забележителните гледки и да станат усетят лично на нейното гостоприемство. 

Миналата година 67 милиона туристи са посетили Саудитска Арабия. От гледна точка на благоприятните метеорологични условия в страната, бе предложено Световното изложение в Рияд през 2030 г. да започне на 1 октомври и да приключи на 31 март 2031 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати