Новини Турагенции

World Synergy Travel отчита отлив на туристи за културен туризъм в България и Румъния

   
World Synergy Travel отчита отлив на туристи за културен туризъм в България и Румъния
Венелин Попов на щанда в Берлин
  Мирослав Иванов

Туроператорът World Synergy Travel отчита отлив на туристи за културни обиколки на България и Румъния заради войната в Украйна. Това обяви за TravelNews Венелин Попов, продуктов мениджър на World Synergy Travel Bulgaria, който участва на изложението ITB в Берлин. Централата на компанията е позициониран в Букурещ, но от 2014 г. разполага и със собствено дружество и офис в София. „Отливът на туристи от Германия и Австрия за двете страни е много голям, като такъв има като цяло и от други страни от Западна Европа“, коментира Попов. Според него дори отчитат анулации на резервации за тази година. Културният туризъм трудно ще се възстанови и през 2023 г.

„Германците се страхуват да идват в България и Румъния заради войната в Украйна и ни определят като близки страни“, подчерта той. Освен това германските медии бълват много негативна информация за България. Попов предлага да бъде засилена рекламата на германския пазар, защото страната ни не е позната за културен туризъм.

Туроператорът е водил най-много чужди туристи преди пандемията от Германия, Испания и други страни от Западна Европа. Посрещал е много групи и от Азия. Само за Фестивала на розата са имали над 290 човека от Азия, предимно от Япония, Южна Корея и Китай.

World Synergy Travel прави самостятелни програми за посещение на България, отделно само на Румъния и комбинирани между двете страни. Предлага още комбинирани турове и с Гърция и Сърбия.

Мирослав Иванов, Берлин  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати