Новини Турагенции

Над 20% ръст има в ранните записвания за България на пазарите в Полша и Чехия

   
Над 20% ръст има в ранните записвания за България на пазарите в Полша и Чехия
Самуел Панков на щанда в Берлин
  Мирослав Иванов

Туроператорът Travel Style („Травел стайл“ ООД) отчита ръст от над 20% в ранните записвания за Българското Черноморие на пазарите в Полша и Чехия спрямо миналата година. Това обяви Самуел Панков, мениджър „Входящ туризъм“ в компанията, която е партньор у нас на туроператора „Blue Style“, който функционира на полския и чешки пазар. „Двата пазара вървят сериозно нагоре и се надяваме да минем нивата от преди пандемията“, коментира той. През 2019 г. са дошли над 24 000 туристи от Полша и Чехия с туроператора у нас. Тази година очакванията са да надхвърлят 30 000.

Туроператорът „Blue Style“ организира чартърите от Полша и Чехия и договоря настаняването в хотелите. Българската компания осъществява логистиката на място, като посреща туристите, осъществява трансферите от летище до хотел и организира екскурзии в страната, обясни Самуел Панков.

Travel Style е млад, динамично развиващ се туроператор, който е създаден през есента на 2016 г., като екипът се състои от професионалисти с богат опит в туристическия бранш. Основната дейност е свързана с входящия туризъм и е DMC за България. Само за първия си сезон компанията е обслужила около 14 000 туристи основно от чешкия и полския пазар. Централата е в София, но има няколко представителства във Варна и офис през летния сезон в Слънчев бряг.

Управител на туроператора е Светлана Атанасова, която е още управител на хотел „Самоков“ в Боровец и председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), показва справка в Търговския регистър. С най-големи дялове като собственици са Мариета Димитрова и Валентина Богданова с по 28%, а с 27% е Елица Панковска. Мариета Димитрова е съдружник и в туроператора „Аватар тур“, а Елица Панковска е дъщеря на известния туристически експерт Любомир Панковски (управител на „Аватар тур“).

Мирослав Иванов, Берлин  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати