Новини Събития

Българската URBO за управление на резервации излиза на външните пазари

   
Българската URBO за управление на резервации излиза на външните пазари
Андрей Лилов на щанда в Берлин
  Мирослав Иванов

Българската B2B софтуерна платформа URBO, която предлага цялостно управление на резервации и продажба на билети за събития води преговори за излизане на външните пазари. Това обяви за TravelNews Андрей Лилов, управител на „ЮПАСС“ ООД, която компания е собственик на системата, осигуряваща управление на резервации и продажба на билети за концерти, фестивали, спортни мероприятия, музеи, атракции, СПА и фитнес центрове, аквапаркове, тенис центрове и др.  

Лилов посочи, че по време на туристическото изложение ITB в Берлин е обсъждал партньорство с Booking и с платформата Musement, която е притежание на големия германски туроператор TUI. Двата гиганта вече предлагат редица нови услуги освен хотелско настаняване и самолетни билети, като сред тях са билети за атракции, музеи, събития, а Musement дори предлага екскурзии и турове. 

„Обсъждаме да слеем системата на URBO с Booking и Musement, като директно всички билети за събития, музеи и аткракции в България, ще излизат на двете платформи“, обясни Лилов. По този начин ще стигат и до публиката в чужбина, и българите ще могат също по-лесно да резервират през тях. Лилов допълни, че българските туроператори, авиокомпании, хотелиери, ресторанти, заведения, транспортни фирми, трансфери, музеи, организатори на събития и др. също ще могат да качват своите продукти в URBO, а от там директно ще излизат и в Booking, и в Musement. „Започваме преговорите и след това ще обявим партньорството си“, каза той. 

От URBO предлагат още на туроператорите и туристическите агенции Viber ботове, с които клиентите им получават по-лесно оферти за новите предложения за почивки и екскурзии.  

Платформата URBO се инсталира на собствения сайт на съответния бизнес субект. Тя дава решение за няколко основни проблеми, характерни за големите градове и курортите, а именно - липсата на информация в реално време, достъп до услуги, предоставяни от проверени доставчици и сигурни банкови разплащания. В допълнение предлага вградена директна връзка с важни административни центрове, посолства и спешни номера. Тя е перфектното решение за всеки вид събитие, процес и регистрационна форма за събития и лесно закупуване на билети – пълно управление на бизнеса и резервациите в реално време, включващо турове, пасове за транспорт, трансфери и билети

Чрез нея може да се прави управление на програма, създаване на графици, визуализация, дизайн на зали, вкл. сцени, седалки, зони, маси и др. Определяне на ценови зони, drag & drop функция. Предлага лесна интеграция с принтери за билети, турникети, пропусквателни системи и др. Чрез нея се управлява заетостта и се контролират продажбите в реално време. 

URBO разполага с редица съвременни софтуерни инструменти и функционалности, като модул за качване на събития с възможност за подробно описание и възможност за продажба на различни видове билети и пасове. Има модул за описание и продажба на допълнителни услуги, като застраховка, транспорт и настаняване с управление на заетости в реално време. Също така раздел за управление на събития и билети – лесна промяна на дати за събития и автоматична презаверка на всички издадени билети; опция за автоматично връщане на парични средства при отмяна на събитие или замяна за ваучер за бъдещо такова. 

Модулът „Плащане на билети“ дава възможност за онлайн резервация на избрани събития, услуги и продукти; възможност за онлайн заплащане на избраните услуги без необходимост от заплащане и/или получаване на билети на гише; възможност за резервация и заплащане на билетите на касите на EasyPay; получаване на изцяло дигитален билет, който може да бъде принтиран (при желание на клиента), запазен в e-wallet на мобилното устройство или чекиран директно от телефона. Разполага още с модул за аналитични справки и отчети в реално време – за брой резервирани и продадени билети по канали на продажба, каси, вид на билетите със съответната цена и др.  

Мирослав Иванов, Берлин 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати