Новини Събития

Остров Бали ще забрани на туристите да карат мотоциклети

   
Остров Бали ще забрани на туристите да карат мотоциклети

Индонезийският остров Бали планира да забрани на чуждестранни туристи да използват мотоциклети след поредица от случаи с хора, които нарушават правилата за движение, съобщава BBC. "Не трябва да обикаляте из острова с мотоциклети, без да носите ризи или дрехи, без каска и дори без лиценз", се казва в изявление на властите.

Вместо това туристите ще се придвижват с превозни средства, предоставени от туристически агенти. Планът предизвика разногласия, тъй като туризмът продължава да се възстановява от загубите от Covid.

Повече от 171 чужди граждани са нарушили правилата за движение от края на февруари до началото на март, според архивите на местната полиция. Някои туристи дори използват фалшиви регистрационни номера. Чуждестранните туристи в Бали често предпочитат да наемат мотоциклети, за да се придвижват из острова, който няма добре развита система за обществен транспорт. Двуколесните превозни средства са добър вариант за влизане и излизане от трафика, както и за пътуване през живописни улички.

Предложената забрана най-вероятно ще бъде въведена в сила още през тази година, но не е ясно как ще бъде приложена.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати