Новини Хотели

Вижте най-скъпата хотелска стая в Дубай

   
Вижте най-скъпата хотелска стая в Дубай

Няма да ви изненада, че най-скъпите хотелски стаи в Дубай се намират в Бурж ал Араб - единственият 7-звезден хотел в света. С умопомрачителните 24 000 долара на вечер ще надникнем в най-скъпата стая, за да видим какво пък чак толкова ѝ плащаме.

Това, което отличава Бурж ал Араб от другите луксозни хотели е, че освен, че е единственият 7-звезден хотел в света, е разположен на свой собствен частен остров, създаден изцяло от човешка ръка. Отвън хотелът е всичко друго, но не и обикновен със своя впечатляващ дизайн на корабни платна. Разположен на зашеметяващия Арабски залив, той предлага живописна гледка от всичките си 202 стаи.

Иконата на Дубай

През 1993 г. архитектът Том Райт от WS Atkins започва да строи Бурж Ал Араб и го завършва през 1999 г. Тъй като хотелът е по-голям от Айфеловата кула и е оборудван със собствена хеликоптерна площадка, не е чудно защо се смята за иконата на Дубай.

Това, което отличава Бурж ал Араб от много други луксозни хотели е, че е разположен на свой собствен изкуствен остров. Създаването на самия остров отнема две години и е чудо на строителството сам по себе си.

Бурж Ал Араб счупи редица рекорди

Разбира се, да бъдеш толкова скандално луксозен хотел идва с разбиване на няколко рекорда. Това е най-високият хотел с апартаменти в света. Той сервира и най-скъпия коктейл в света, оценен на зашеметяващите 7 500 долара.

През 2016 г. хотелът създаде най-голямата тенекия с хайвер в света. Тя съдържаше 17 кг хайвер Empress, който е единственият напълно сертифициран органичен хайвер от местно отгледана есетра.

Може би се чудите как точно изглежда апартемент за 24 000 долара на нощувка отвътре - и да, той определено оправдава всички очаквания, които имате. Просто влезте във фоайето и ще бъдете поразени от 24-каратовите украшения. Интериорът е облицован със същият мрамор, който Микеланджело използва за създаването на статуята на Давид

Ако това не е достатъчно, за да ви спре дъха, в японския ресторант има грандиозен таван, украсен с 21 000 кристала. Атриумът на хотела може да се похвали, че е най-големият в света на височина 182 метра. Единствените налични стаи са апартаменти и те са 220 на брой.

Как изглежда една ваканция в легендарния хотел

Когато гостите пристигнат в Дубай, им се предоставя луксозната опция да бъдат взети от летището с Rolls Royce Phantom. Или за цена от над 1000 долара, могат да изберат да пристигнат със собствен частен хеликоптер до хеликоптерната площадка на хотела. След като се настаните в хотела е време да се забавлявате. Ще ви бъде дадена безплатна напитка, след като бъдете насочени към вашата луксозна стая.

За 1000 долара на вечер можете да отседнете в апартамент с една спалня, който предлага луксозни гледки, големи легла и джакузи. Или може би бихте искали да изберете семеен апартамент на цена от 5000 долара на вечер, който може да побере до шестима гости.

Ако желаете повече лукс, оттук нататък цената става само нагоре. Президентският апартамент е най-популярният избор с колосалните 15 000 долара на вечер, оборудван с 2 спални, огромна библиотека, бар, джакузи, частен салон и невероятна гледка.

Най-зрелищната луксозна стая в Бурж Ал Араб обаче е скъпият Royal Suite. С умопомрачителните 24 000 долара на вечер това е една от най-скъпите хотелски стаи в целия свят, разполагащ с луксозно пространство на 24-ия етаж и собствен частен асансьор. В тази стая има 2 големи спални и бани, дрешник, всекидневна, библиотека и частно кино.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати