Събития

Плажът на Закинтос ще остане затворен това лято

  16.03.2023 15:21  
Плажът на Закинтос ще остане затворен това лято

Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио да остане затворен за туристи това лято поради опасения от свлачища. Решението да се забрани достъпът до плажа Навагио беше препоръчано от екип експерти от Организацията за антисеизмично планиране и защита (OASP) след посещение на мястото на 8 март в рамките на редовна преоценка на безопасността му.

Екипът на OASP заяви, че съществува значителен риск от свлачища поради ерозията на околните скали, информира „Катимерини”.

„Безопасността на жителите и посетителите е над всичко и решението беше взето, като се вземат предвид новите научни данни на OASP и нейния председател, проф. Ефтимиос Лекас, предвид големия брой посетители в района през туристическия сезон“, заяви министърът на туризма Василис Кикилиас.

Навагио вече беше забранен за местните жители и посетителите от септември миналата година, след като земетресение с магнитуд 5,4 предизвика падане на големи скални късове от околните скали в залива. Безопасността на плажа ще бъде оценявана два пъти годишно. 

 Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати