Новини Турагенции

Онекс тур предлага почивки и екскурзии в гръцката част на Кипър

   
Онекс тур предлага почивки и екскурзии в гръцката част на Кипър

Гърция е класика в избора на българите за морска почивка, но има една дестинация, която по нищо не ѝ отстъпва. Това е слънчевият остров Кипър, който носи гръцкия дух и всеки турист може да се забавлява също толкова добре там, колкото на Миконос. Островът е известен с красивите си плажове, богататa история и висококачественото гостоприемно обслужване. Съчетавайки всички тези компоненти, можем да си гарантираме уникална лятна ваканция.

Страната, известна със своите 300 слънчеви дни годишно, свежа храна и много златни плажове, задължително ще е топ дестинация за лято 2023. Велизар Димитров, маркетинг мениджър на туроператора “Онекс тур”, потвърждава, че интересът към Кипър е осезателен тази година. Туристите избират Ая Напа, Ларнака и Пафос, за да комбинират плажовете с интересни забележителности и богата история.

Цените за почивка в Кипър започват от 399 евро на човек и включват чартърен полет на BH Air до Ларнака и обратно, 7 нощувки в хотел по избор на клиента и трансфери по цялата програма. Във всички пакети на “Онекс тур” са включени и медицински застраховки. Редовните полети до Кипър ще се реализират всяка неделя от 28 април до 27 октомври от Летище София.

“Предлагаме настаняване в над 30 хотела в Кипър, което ни позволява да гарантираме условия за всеки вкус. Работим както с бюджетни хотели, които залагат повече море и забавления на открито, така и с луксозни комплекси, които имат богати програми и всевъзможни активности на територията на хотела”, изтъква още Димитров.

Трите основни града на острова - Никозия, Лимасол и Пафос - носят различно очарование, но едно е сигурно - всеки от тях впечатлява с характерната си архитектура, която умело съчетава модерни сгради със старинни крепости. Особено интересно място е за любителите на гръцката митология, тъй като Кипър е дом на много митове и легенди, най-известната от които, че е родното място на богинята на любовта - Афродита.

За онзи тип пътешественици, които не търсят почивка край морето, а искат да се потопят в местната култура и история, “Онекс тур” са подготвили и обиколен тур. Името му е “Островът на Афродита”. Екскурзията ще се проведе в същите дати и като почивките, но вместо към плажа, туристите ще се отправят към местните забележителности.

Първата спирка на обиколната програма е Фамагуста. В края на 60-те години той е модерен европейски град, пълен с живот и хиляди летовници от цял свят, които намират подслон и развлечения в комфортни и луксозни хотели, наслаждавайки се на топлото лазурно синьо море с уникален златист пясък. Тук, край огромния живописен залив на Фамагуста, се намират и най-хубавите плажове на Кипър – любимо място за почивка на световни филмови звезди. Ричард Бъртън и Бриджит Бардо често прекарват там ваканциите си, а хотел „Арго“ на „Кенеди авеню“ е сочен за любим на Елизабет Тейлър.

Следва обиколка на Никозия - единственият град в света, столица на две държави - Република Кипър и непризнатата Севернокипърска турска република. Любопитното е, че никъде на острова, а и в самия град, няма да откриете табели, които да ви отведат до Никозия. Всъщност това е международното име на кипърската столица. В гръцката част изписват и наричат града Лефкосия, а в турската част – Лефкоша. През годините Никозия е попадала под различна власт, която носи със себе си и специфично развитие и култура.

Лимасол също е интересна спирка от маршрута на “Онекс тур”. Той е вторият по големина град в Кипър след столицата Никозия, главното пристанище на острова и оживен курорт. Разположен в южната част на острова в залива Акротири. Старият град на Лимасол се намира в сърцето на курорта с тесни криволичещи улички, тръгващи от старото рибарско пристанище. Тук се намира и Старата средновековна крепост от 13 век - наследство от присъствието на Кръстоносците на острова. Някога в нея се е състояла сватбата на английския крал Ричард Лъвското сърце, а днес е превърната в Средновековен музей на Кипър, в който се съхраняват много предмети от бита, оръжия, дърворезби, бижута и други от това време. Старото пристанище е идеално място за романтична разходка, с многото стари лодки и малки уютни ресторантчета, предлагащи средиземноморски деликатеси. Към старата част е обособена нова модерна зона за престой на яхти и с много дискотеки, барове, кафенета, ресторанти и магазини за развлечение на туристите.

Всичко това, в допълнение с прекрасното топло време, греещото слънце и гостоприемния нрав на местните, прави Кипър идеалната дестинация за почивка. Всъщност тя съчетава всичко, което българските туристи обичат - великолепното турско обслужване и гръцката красота и динамика. А с такава добра атмосфера - няма как някой турист да остане безразличен към величието на Кипър.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати