Новини Събития

Лансароте е поредната дестинация, която се отказва от алкохолния туризъм

   
Лансароте е поредната дестинация, която се отказва от алкохолния туризъм

Лансароте е поредното място, което не желае да бъде асоциирано като парти дестинация с евтин алкохол и наркотици. Островът се бунтува срещу британските туристи, които пият до зори по време на почивката си, организират диви ергенски и момински партита и създават предпоставки за хулигански и вандалски прояви. 

Властите на острова заявиха, че искат "по-качествени" посетители, които "харчат повече". Новата стратегия на острова е да намали зависимостта си от британския пазар и да привлече туристи от други дестинации, "като германския пазар".

Решението е важно, като се има предвид фактът, че британските туристи съставляват около половината от чуждестранните посетители на Лансароте. Но островът не е първият в Испания, който се насочва към качеството, а не към количеството.

Неотдавна управата на Майорка обяви, че няма да допуска повече от три круизни кораба дневно до столицата на острова през 2023 и 2024 г. Директорът по бюрото по туризъм на Майорка Лусия Ескрибано заяви, че островът "не се интересува от нискобюджетни туристи от Обединеното кралство".

По подобен начин в края на 2022 г. Амстердам предприе мерки срещу буйните туристи, които дават облик на града единствено като дестинация свързана с пиене, наркотици и публични домове. Кампанията им "стойте настрана" беше насочена конкретно към британците, които са смятани за най-буйните туристи в града. Градът също така ограничава обиколките по баровете, ергенските и моминските партита, речните круизи и консумацията на канабис. Наскоро Амстердам обяви, че тревата ще бъде забранена в прочутия квартал на червените фенери.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати